Вицепремиерът Нинова посети индустриална зона "Божурище", където се подготвя инвестиция за 200 нови работни места
 
02 август 2022

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова посети индустриална зона "Божурище", където се подготвя разширяване и нова инвестиция за 100 млн. евро за строителство на най-голямата логистична база на Балканите. Очаква се откриването на над 200 нови работни места в зоната. На място тя разгледа плановете за строителството и обсъди детайли по изпълнението на проекта. 
Министър Нинова проведе разговори с ръководството на ЕСО, за изграждане на свързващата инфраструктура, която държавата трябва да осигури на инвеститорите. Министерството на икономиката и индустрията е готово с регистъра на индустриалните паркове, заяви Нинова. Те са регионално разположени така, че да покрият цялата страна. "Изграждането на нови и разширяването на досегашните зони е един от начините да се преодолеят регионалните различия " заяви министърът.Особено внимание ще отделим на северозападна България. Икономическата криза принуди много световни компании да скъсяват веригите на доставки и да търсят в нашата страна условия за преместване на бизнеса си. Ускорено трябва да се подготвят проектите за нови зони. Това са възможности за българската икономика и нови работни места.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. 02 940 7001   e-docs@mi.government.bg