Зам.-министър Балникова участва в първа копка на нов завод в Пловдив
 
07 юли 2021

Заместник-министърът на икономиката Яна Балникова участва в церемонията по първа копка на нова производствена база на компания за медицинска апаратура в Пловдив.

„От изключителна важност е, че новата фабрика ще допринесе за създаването на много нови работни места и облагородяването на региона. С този проект Пловдив върви с една стъпка напред към превръщането на района във водеща индустриална зона на Балканите“, заяви Балникова.

Тя поздрави ръководството на компанията за впечатляващите резултати на международния пазар и силния екип от професионалисти, които запазиха работните си места по време на пандемията.

„Надявам се да продължите да развивате бизнеса си в България и да разкривате нови работни места у нас“, каза още тя.

Новата фабрика за медицинско оборудване ще изнася продукти за над 100 държави в цял свят. Плановете са тя да бъде завършена до 2023 г.

На церемонията присъстваха още изпълнителният директор на Българска агенция по инвестициите Стамен Янев, посланикът на Чешката република в България Н. Пр. Лукаш Кауцки, изпълнителният директор на компанията BTL Industries Георги Петков, както и представители на Община Пловдив.

-------

BTL Industries е сред лидерите в разработването, производството и търговията на електронна медицинска апаратура в глобален мащаб. Компанията произвежда високотехнологична медицинска апаратура в 3 основни направления – физиотерапия, кардиология и естетична медицина.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката YouTube Министерство на икономиката