Зам.-министър Борисов отличи победителя в категория Иновативна фирма на наградите "Големите малки“
 
18 юни 2019

Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов отличи един от победителите в категория  Иновативна фирма в тазгодишното издание на конкурса за успешен малък бизнес "Големите малки“, организиран от вестник „24 часа“. На официалната церемония по награждаване на победителите икономическият заместник – министър връчи наградата на фирма „Био Бенямин“, която се занимава с производство на шоколад.

Заместник-министър Борисов посочи, че стартиращи и малки компании могат да  разчитат на финансиране от над 200 милиона лева през тази година. „Българските фирми могат да се възползват от средствата , които сме осигурили през различни финансови инструменти като ОП „Иновации и конкурентоспособност“, чрез инструментите за финансов инженеринг, както и Българската банка за развитие“, допълни той .

По думите му подкрепата на предприемачеството и стартиращи предприятия е сред основните акценти  в работата на Министерството на икономиката.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

 
Пишете ни
Ресор Икономика: +359 2 940 7322
 
Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката