Зам.-министър Калина Константинова: Франция е сред водещите търговски партньори на България
 
21 май 2021

Франция е сред водещите търговски партньори на България в Европа. През последните години стокообменът между България и Франция надхвърля 2 млрд. евро годишно, като се отчита ръст както при износа за Франция, така и при вноса. Това заяви заместник-министърът на икономиката Калина Константинова на събитие на Френско-българската търговска и индустриална камара (ФБТИК) по случай връчване на Годишника на камарата за 2021 г.

Константинова подчерта, че Франция е и ценен инвестиционен партньор, който допринася за развитието на продукти и услуги с висока добавена стойност. „Дори и в този изключително предизвикателен за бизнеса период през изминалата година, е впечатляващ нестихващият ентусиазъм и интерес за съвместна икономическа дейност. В този период на възстановяване и зараждащ се оптимизъм ще работим усилено взаимодействието между Министерството на икономиката и Френско-българската търговска и индустриална камара да продължи да се развива все така интензивно и ползотворно и за двете страни, както и за засилване и развиване на търговско-икономическите отношения между България и Франция“, заключи зам.-министър Константинова. На събитието  присъстваха френският посланик в България Н. Пр. г-жа Флоранс Робин и председателят на ФБТИК Стефан Делайе.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката YouTube Министерство на икономиката