Зам.-министър Киряков участва в конференция „Визия и стратегии за развитие на електромобилността и електромобилната индустрия в България“
 
29 септември 2021

Зам.-министърът на икономиката Красимир Киряков участва в конференция „Визия и стратегии за развитие на електромобилността и електромобилната индустрия в България“, организирана от Германо-Българската индустриално-търговска камара в партньорство с Гръцкия бизнес съвет.

„Министерството на икономиката работи за подобряване на условията за бизнес, стимулиране на инвестициите в модерни технологии и иновативни производства и продукти“, заяви Киряков.

По думите му електромобилността е една от основните възможности за развитие на автомобилния сектор, от която България трябва да се възползва и да реализира големия потенциал, който притежава, за да се превърне в регионален център на електромобилната индустрия. „Сред основните фактори за развитие на електромобилния сектор в страната е и повишаване на нивата на иновации. Създаването на иновативни продукти е от ключово значение за повишаването на конкурентоспособността на българската електроавтомобилна промишленост“, каза още зам.-министърът.

Той подчерта, че е от изключителна важност квалифицираният човешки ресурс - млади хора с висока степен на знания и умения в областта на високите технологии. „В България вече имаме центрове, където учени от водещи наши университети и от БАН работят съвместно с бизнеса за създаване на иновативни продукти“, добави още Киряков.

Той уточни, че Министерството на икономиката е предвидило по Плана за възстановяване и устойчивост подпомагане на предприятията за технологична модернизация за подобряване на производствения капацитет на малки и средни предприятия, както и по програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“.

На конференцията в София Тех парк присъстваха още посланиците на Германия и Гърция у нас, браншови организации и представители на бизнеса.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. 02 940 7001   e-docs@mi.government.bg