Зам.-министър Константинова: През 2020 г. сръбските инвестиции в България са в размер на 10.8 млн. евро
 
08 юни 2021

По данни на БНБ през 2020 г. сръбските инвестиции в България са в размер на 10.8 млн. евро, но потенциалът между двете съседни страни е далеч повече. Това заяви заместник-министърът на икономиката Калина Константинова по време на Българо-сръбски бизнес форум, организиран съвместно от Посолството на Република Сърбия в лицето на Н. Пр. Желко Йович и Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

Зам.-министър Константинова поясни също, че България работи активно за развитие на икономическите отношения със страните от региона на Западните Балкани, отчитайки потенциала за увеличаване на българския износ и привличане на инвестиции. „Със съвместни усилия продължаваме активно да търсим нови стимули за улесняване на бизнеса, създаване на нови работни места и нови бизнес възможности.“, каза още тя.

В заключение, икономическият заместник-министър увери, че Министерството на икономиката ще продължи да оказва пълна подкрепа за бъдещите инвестиционни планове. „За да се отговори на изискванията на инвеститорите, активно работим по реформиране на професионалното образование, намаляването на административната тежест и развитието на индустриалните зони“, допълни още тя.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката YouTube Министерство на икономиката