Зам.-министър Везиева даде старт на поредица от срещи с представители на малкия и среден бизнес
 
31 март 2016

„Прекият диалог е важен фактор за повишаване информираността на представителите на бизнеса за механизмите, чрез които Министерство на икономиката може да  предостави подкрепа“. Това заяви заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева  на среща с представители на малкия и среден бизнес и на работодателските организации, която се проведе днес в Министерство на икономиката.

Срещата бе част от инициатива на Министерство на икономиката за преки срещи с представители на бизнеса, а целта е да се подобри взаимодействието между държавата и представителите на малките и средни фирми. Срещите ще бъдат регулярни и ще се правят всеки последен четвъртък на месеца.

Везиева посочи, че  дефинирането на основните трудности, пред които се изправя българският бизнес и предприемането на съответните мерки изискват установяването на активен и отворен диалог между представителите на малките и средни фирми и изпълнителната власт. Тя определи преодоляването на регионалният дисбаланс, подобряването на бизнес  средата и подпомагането на малкия и среден бизнес като едни от основните приоритети, които са залегнали в програмата на Министерство на икономиката.

На срещата участие взеха още и изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции г-н Стамен Янев и зам.-изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия г-н Никола Стоянов, които информираха представителите на бизнеса за възможностите, които се появяват при международни събития, изложения, бизнес и инвестиционни форуми и др.,организирани от агенциите, за да могат фирмите да се възползват от тях.

По-конкретно бяха обсъдени потенциалът и възможностите за българските предприемачи след проведените междуправитерствени комисии с Унгария и Молдова, въвеждането на МСП тест, съвместно с бизнеса, въвеждането на дуалното обучение , съвместни проекти  и др.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. 02 940 7001   e-docs@mi.government.bg