Зам.-министър Янев: Износът за Германия е в размер на 1,837 млрд. евро, което е ръст от 2.7%, спрямо миналата година
 
02 октомври 2020

„Федерална република Германия е водещ външнотърговски партньор на България и българското правителство отдава голямо значение на развитието на търговско-икономическите отношения между двете страни. Това заяви заместник-министърът на икономиката Стамен Янев по време на Българо-германски бизнес форум. Той подчерта, че въпреки пандемията и последвалата я криза за периода януари-май 2020 г. износът за Германия е в размер на 1,837 млрд. евро, което е ръст от 2.7%, спрямо същият период на миналата година.

В рамките на форума зам.-министър Янев отбеляза, че българското правителство работи в посока за още по-голямо задълбочаване на търговско-икономическите взаимоотношения между двете страни. По негови думи през последните години отчитаме засилване на активността и интереса на германските компании към инвестиции в страната ни, като се реализират нови инвестиционни проекти или се разширяват вече съществуващи производствени бази. „Доказателство за това, е че 30% от 100-те най-големи инвеститори в България са германски или с немско участие“, заяви зам.-министър Янев.

В заключение зам.-икономическият министър увери присъстващите на форума, че българското правителство ще продължи да поставя във фокуса на външноикономическата си политика търговските отношения с Германия.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката YouTube Министерство на икономиката