Заместник-министър Борисов участва в откриването на инвестиция за 90 млн. лева в Девня
 
12 септември 2017

Доверието на инвеститорите и оценките за бизнес средата се подобряват и все по-голям брой компании заявяват намерения за нови инвестиции и разширяване на производството. Това заяви заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов, който участва в откриването на инвестиция на нова инсталация /котел на циркулиращ кипящ слой по най-модерна технология/ на „СОЛВЕЙ СОДИ” АД в Девня. На официалната церемония присъстваха още министърът на енергетиката Теменужка Петкова, Н. Пр. Франсоа Бонтън, посланик на Кралство Белгия в България, заместник-министрите на енергетиката и регионалното развитие Красимир Първанов и Валентин Йовев, както и областният управител на Варна и г-н Кристоф Клемант, президент на „Калцинирана сода и деривати“ в „Солвей”.

„Инвестицията за над 90 млн. лв. в иновативна технология, допълва приноса на компанията за развитието на българската икономика и използването на екологично чисти технологии“, подчерта зам.-министър Борисов. Той допълни, че дейността на Министерството на икономиката е насочена към последователно разширяване на възможностите за инвестиции и към развитие на предимствата на България като конкурентна инвестиционна дестинация. „По думите му приоритетите в  политиката на министерството са насочени към стабилен икономически растеж и намаляване на административната тежест за бизнеса. „Стремим се да отговорим на високите изисквания на инвеститорите в страната по отношение на инвестиционния климат, стабилността и предвидимостта на средата и предлагането на адекватни насърчителни мерки“, изтъкна още заместник-министърът на икономиката.

От своя страна генералният мениджър на „Солвей“ за България г-н Спирос Номикос посочи, че сътрудничеството и разбирането от централната и местната власт е много важно за компанията, за да може да продължи инвестициите в България.

Преди официалното откриване на Втория котел на циркулиращ кипящ слой  в ТЕЦ "Девен", част от "СОЛВЕЙ СОДИ", гостите посетиха завода и се запознаха с работата на предприятието. С откриването на новата инвестиция бе отбелязана и 20-годишнината от приватизацията на дружеството през 1997 година.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Програма COSME 2014-2020
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката