Заместник-министър Даниела Везиева: Привличаме повече инвеститори със засилен маркетинг
 
21 юни 2016

Приоритет в работата на Министерство на икономиката е разширяването на вече осъществените инвестиции чрез изграждане на мрежа от поддоставчици и сътрудници на стратегическите инвеститори у нас. Това заяви заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева, която  откри третата годишна конференция „Индустриално строителство и инвестиции 2016“. Събитието с фокус върху индустриалните сгради се провежда за трета поредна година и събира представители на институциите, инвеститори, водещи изпълнители и проектанти, за да обобщят добрите практики при реализацията на мащабните индустриални проекти.

Везиева посочи, че отлична референция за условията за инвестиции в България е отреденото ни трето място в световен мащаб за най-добра дестинация за инвестиции в производството на консултантската компания Cushman&Wakefield (Manufacturing Index 2015), поради макроикономическа и финансова стабилност. „Създаваме възможности инвеститорите да получават опция за придобиване на имоти в райони с висока безработица, оперативните програми са взаимосвързани за постигне на желания икономически ефект и са посветени на мисията да има повече иновации във всички сфери на икономиката“, допълни тя.

Зам.-министърът на икономиката изтъкна, че е голям инвестиционния потенциал на индустриалните зони у нас. „Сред зоните под обсега на Националната компания "Индустриални зони", само в тази в Божурище през миналата година е имало 13 инвестиционни проекта и се очакват да бъдат разкрити 641 работни места“, каза Везиева. По думите й сред най-интересните икономически сектори за инвеститорите са автомобилната индустрия, хранително-вкусовата промишленост, фармацията, машиностроенето и други.

„България планира да засили инвестиционния маркетинг, за да привлича повече инвеститори от чужбина“, заяви още Везиева. Тя подчерта, че страната ни е достатъчно конкурентна и на съседните държави, и на Европа, и в световен мащаб, за да привлича големи чужди инвеститори. „България редовно присъства в челните позиции на различни класации за инвестиции, разполагаме и с висококвалифицирани кадри и пространства за изграждане на предприятия“, каза тя.

Зам.-министър Везиева посочи, че е необходимо да се разширят регионалните политики, така че отделните региони да привличат определен тип инвеститори в зависимост от желанието им за бъдещо развитие.

 

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката YouTube Министерство на икономиката