Заместник-министър Даниела Везиева връчи награда за най-успешна иновативна фирма в конкурс на Съвета по иновации и развитие на технологиите при БТПП
 
31 март 2015

Приоритет в работата на Mинистерство на икономиката е развитието на иновационните технологии, водещи до създаването на висока добавена стойност в малките и средните предприятия, това заяви зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева на церемония по връчване на наградите в конкурса за най-успешна иновативна фирма и най-добър иновативен проект, организирани от Българска търговско-промишлена палата (БТПП) и Съвета по иновации и развитие на технологиите към Палатата.

Зам.-министър Везиева награди фирма „Оптикс“ АД, гр. Панагюрище, заела второ място в конкурса за най-успешна иновативна фирма. „Оптикс“ АД е българско предприятие, специализирано в конструирането и производството на оптични, оптикомеханични и оптикоелектронни възли и изделия. Първа награда в категорията бе присъдена на „Мобайл Системс” ООД, пионер в разработването на софтуер и приложения за мобилни устройства.

„Политиката на Министерство на икономиката през следващия програмен период е изцяло насочена към иновации във всички индустрии“, заяви на церемонията зам.-министър Везиева. „Искрено се надявам, че заедно с БТПП и Съвета по иновации и развитие на технологиите при Палатата ще успеем да определим приоритетните сектори в тези области, в които имаме вече традиции по отношение на иновациите и такива, в които има потенциал за развитие“, допълни тя.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката YouTube Министерство на икономиката