Заместник-министър Киряков взе участие в редовното заседание на Съвета по конкурентоспособност
 
26 ноември 2021

Заместник-министърът на икономиката Красимир Киряков участва в редовното заседание на Съвета по конкурентоспособност, което се проведе в Брюксел.

В рамките на обсъжданията в областта на вътрешния пазар, индустриалната и космическата политика, България подкрепи приемането на Общи подходи на Съвета по законодателните предложения за Акт за цифровите пазари и Акт за цифровите услуги - Регламент относно единния пазар на цифрови услуги (Законодателен акт за цифровите услуги) и за изменение на Директива 2000/31/ЕО и Регламент относно достъпни и справедливи пазари в цифровия сектор (Законодателен акт за цифровите пазари).

Приемането на двата акта е важна стъпка към създаване на по-безопасни и справедливи условия за предоставяне и получаване на услуги в онлайн пространството, създаване на повече защита и механизми за премахване на незаконно съдържание, ограничаване на едностранните практики от най-големите платформи, действащи като пазители на входа на цифровите пазари.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Свързани документи
 
 
Пишете ни
Ресор Икономика: +359 2 940 7322
 
Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg