Заместник-министър Любен Петров връчи наградата на Германската икономика в България в категория „голямо предприятие“
 
30 януари 2015

Заместник-министърът на икономиката Любен Петров връчи наградата на Германската икономика в България на фирма Булпрос Консултинг АД. Компанията е победител сред номинираните  в категорията  голямо предприятие. Това стана по време на традиционна церемония, организирана от Германо-Българската индустриално-търговска камара, на която присъства и Н.Пр. Детлеф Лингеман, посланик на  Федерална република Германия. В своето приветствие заместник-министър Петров подчерта, че Германия е стратегически за икономиката ни партньор. Екипът на Министерството ще работи в посока утвърждаване и развитие на двустранните икономически отношения, привличане на нови германски инвеститори и насърчаване на активното сътрудничество на германския бизнес с българските партньори, каза още заместник-министърът.

Наградата на Германската икономика в България има за цел да допринесе за по-нататъшното развитие на германо-българските икономически отношения и да се мотивират компаниите за делови контакти с немски партньори. Наградата се връчва в три категории: Малко и средно предприятие, Голямо предприятие и отворена категория (за проекти, организации, иновация, социален ангажимент и т.н.).

Федерална република Германия е водещ външнотърговски партньор на България. Германия заема I-во място в българския износ и II-ро по отношение на вноса. За периода януари – октомври 2014 г. стокообменът с Германия е в размер на 4,787 млрд.евро, което е 12% от общия стокообмен на страната.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Свързани документи
 
 
Пишете ни
Ресор Икономика: +359 2 940 7322
 
Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката