Анализ на регулациите на МСП
 

С цел повишаване на осведомеността на малките и средните предприятия относно регулациите Министерството на икономиката реализира проект „Техническа подкрепа за изготвяне на инструмент за подпомагане на малките и средните предприятия за прилагане на регулационни режими“, финансиран от Програмата за подкрепа на структурните реформи на Европейската комисия. Проведено е проучване на регулаторните режими, които представляват особена сложност за малките и средни предприятия, като са описани над 120 административни режима, които се прилагат най-често от МСП, както и такива, които представляват сложност за разбиране и прилагане от малкия бизнес. Режимите са обяснени на български и на английски език и са въведени в официалната интернет страница на Министерството на икономиката в рубриката „Бизнес наръчник за МСП“, съответно „A Guide for SME“.

В резултат от изпълнението на проекта е изготвен подробен доклад, който включва описание на проведените проучвания, обобщение и ранкиране на нормативните документи според сложността им за прилагане според МСП, дълбочинни интервюта с изведени основни проблеми при прилагане на съответния режим, първична информация от проведени анкети с МСП и др. Докладът можете да намерите тук.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

 
Пишете ни
Министерство на икономиката и индустрията
ул. "Славянска" № 8
ЕИК 177549105
Тел.: +359 2 940 7001

факс: +359 2 9872190; 02 9819970
 
Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. 02 940 7001   e-docs@mi.government.bg