Европейската космическа агенция (ЕКА) обяви свободни стажантски позиции
 

Европейската космическа агенция (ЕКА) обяви свободни стажантски позиции, насочени главно към инженери, завършили информационни технологии и бизнес услуги.

Участието на България в споразумението по Плана за европейските коопериращи държави (PECS) на Европейската космическа агенция осигурява достъп до младежките програми на Европейската космическа агенция за магистри и стипендианти, както и възможност за участие във взаимния обмен на експерти; научна и техническа информация; данни и стоки от взаимен интерес, в областта на космическата наука, технологиите и приложенията.

Свободните позиции се обявяват онлайн веднъж в годината. Публикуват се около 100 предложения, насочени главно към инженери и физици, завършили информационни технологии, природни или социални науки и бизнес.

По стажантската програма могат да кандидатстват и страните от Споразумението за европейска кооперираща държава, сред които е и България.

Процедурите ще бъдат обявявани на страницата на ЕКА в периода февруари - март 2022 година.  (https://jobs.esa.int/)

Повече информация за програмата, можете да намерите ЕКА:

https://www.esa.int/var/esa/storage/images/esa_multimedia/images/2022/01/2022_young_graduate_trainee_programme/23903523-1-eng GB/2022_Young_Graduate_Trainee_Programme_pillars.jpg

https://esamultimedia.esa.int/docs/careers/ESA_YGT2022_flyer.pdf

Програмата дава възможност на стажантите да получат ценен опит в разработването и изпълнението на европейските космически мисии.

Всичко, което трябва да знаете за програмата, включително процедура за кандидатстване и условия за участие, е достъпно и на страницата на ЕКА :

https://www.esa.int/About_Us/Careers_at_ESA/Graduates_Young_Graduate_Trainees, както и на страницата за често задавани въпроси: https://www.esa.int/About_Us/Careers_at_ESA/Young_Graduate_Traineeship_frequently_asked_questions

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

 
Пишете ни
Министерство на икономиката и индустрията
ул. "Славянска" № 8
ЕИК 177549105
Тел.: +359 2 940 7001

факс: +359 2 9872190; 02 9819970
 
Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. 02 940 7001   e-docs@mi.government.bg