Информационни ресурси на Европейския съюз, които могат да се използват от търговските оператори
 

База данни с актовете от законодателството на Европейския съюз (Eur-lex)

Интернет страницата Eur-lex осигурява безплатен достъп до законодателството на Европейския съюз. Разработен е на всички официални езици на ЕС. Eur-lex съдържа ежедневните издания на Oфициален вестник на Европейския съюз, които са структурирани хронологично, по реда на издаването им. Базата данни има широки възможности за търсене и изтегляне на документи.

 

Консултационен модул Taric

Интегрирана тарифа на ЕС (Taric) предоставя възможности за извършване на справки за условията, при които се осъществява внос/износ на стоки в/от Европейския съюз – мита, тарифни преференции, квоти. Taric съдържа информация и дали за съответната стока се предоставят "възстановявания при износ" и какъв е техния размер. Пример за изготвяне на справка за прилаганите мита, квоти и възстановявания при износ може да разгледате тук.

 

Европейски портал за малък и среден бизнес

Порталът обобщава цялата информация, предоставена от ЕС за и в полза на малките и средните предприятия - от практически съвети до политически въпроси.

 

Вашата Европа - Практически насоки за правене на бизнес в Европа

Сайтът съдържа полезна информация за осъществяване на стопанска дейност в държавите - членки на ЕС, а също и в Норвегия, Исландия и Лихтенщайн.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Свързани документи
 
 
Пишете ни
Министерство на икономиката
ул. "Славянска" № 8
ЕИК 176789453
тел. централа: +359 2 940 7001

факс: +359 2 9872190; 02 9819970
 
Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката YouTube Министерство на икономиката