Международни индустриални конференции, изложения и конкурси в областта на сигурността и отбраната
 

Адриатическо изложение на военна техника и оборудване

в областта на морската и въздушната отбрана (ASDA)

В периода 29 септември - 1 октомври 2021 г. в гр. Сплит, Хърватия, ще се проведе Адриатическото изложение на военна техника и оборудване в областта на морската и въздушната отбрана (Adriatic Sea Defense and Aerospace Exhibition - ASDA). ASDA е най-голямото изложение на военна техника в региона, подпомагано традиционно от САЩ и Израел.

Регистрацията на участниците се извършва онлайн в срок до 20 часа на 23 септември 2021 г. на адрес: https://adriaticseadefense.com/register-visitors/

 

Международно изложение за отбрана, сигурност и иракска военна индустрия

19-22 март 2022, Багдад

В периода 19-22 март 2022 г. в Багдад, Ирак, ще се проведе Международно изложение за отбрана, сигурност и иракска военна индустрия. Главен организатор на събитието:

The United Company for International Exhibitions
Адрес:  Karadah – Baghdad – Iraq
Моб. тел.: 009647807777771 – 009647806666661
Email: info@unitedevents.iq – office@unitedevents.iq

Подробна информация за изложението може да бъде намерена на адрес: www.unitedevents.iq

 

Международното космическо и отбранително изложение IADE Tunisia

В периода 11-15 май 2022 г. на летището на о. Джерба ще се проведе второто издание на Международното космическо и отбранително изложение IADE Tunisia.

На събитието се очаква да присъстват над 200 международни компании, включително официални делегации и лица от Тунис, Африка и Близкия изток.

Подробна информация за изложението може да бъде намерена на адрес: www.iadetunisia.com

 

Панаир на отбранителните технологии и продукти - II SC EXPO DEFENSE

 

На 2-3 септември 2021 г. във Федеративна република Бразилия ще се проведе панаир на отбранителните технологии и продукти - II SC EXPO DEFENSE. Събитието се организира от Федерацията на индустриите на щата Санта Катарина (FIESC) и авиобазата на Флорианополис, чрез Комитета по отбранителна промишленост (COMDEFESA).

Събитието ще събере професионалисти от сферата на отбраната, с цел да покаже последните постижения в отбранителните продукти и технологии, в резултат на интеграцията на въоръжените сили с индустрията и технологичните центрове. Очаква се II SC EXPO DEFENSE  да насърчи дискусията относно предизвикателствата пред отбранителната индустрия, чрез панели и динамични лекции, в допълнение към изложението на продукти и услуги.

За допълнителна информация: https://scexpodefense.com.br/material-de-divulgacao.html

 

Международен авиационно-космически салон „МАКС-2021“

В периода 20-25 юли 2021 г. в гр. Жуковски, Московска област, ще се проведе международен авиационно-космически салон „МАКС – 2021“

Основната изложбена експозиция ще бъде разгърната с участието на водещи предприятия от руския отбранителен промишлен комплекс и чуждестранни участници.

Ще се демонстрират последните достижения в областта на създаването на съвременни образци на въоръжение и военна техника. В рамките на изложбата е планирана програма, включваща демонстрационни полети на пилотажни групи.

За допълнителна информацияwww.aviasalon.com

 

Международно изложение за отбранителна техника и технологии

MILIPO QATAR 2021“, 15 - 17 март 2021 г., Катар

В периода 15 - 17 март 2021 г. в Доха, Катар, ще се проведе международно изложение за отбранителна техника и технологии „MILIPO QATAR 2021“. Изложението е под егидата на министър-председателя и министъра на вътрешните работи на Катар.

Допълнителна информация за събитието може да намерите в приложените файлове и на адрес: https://www.milipolqatar.com/

 

Международно изложение за сигурност, отбрана и военна промишленост

10 - 13 април 2021 г., Ирак

В периода 10 - 13 април 2021 г. в Багдад, Ирак, ще се проведе едно от най-важните събития тази година в Близкия Изток със застъпено широко участие на чуждестранни компании, посолства, местни и правителствени компании. Това е деветата поред сесия на изложението от 2012 година досега.

Заинтересованите страни могат да получат подробна информация на сайта на изложението: www.unitedevents.iq, както и да осъществят директен контакт с организаторите на изложението на телефони: 009647702580895/009647806666661 и на електронна поща: info@unitedevents.iq

 

Изложение за отбранителна техника и технологии IDET

9-11 юни 2021 г., Чешка република

 

В периода 9 - 11 юни 2021 г. в гр. Бърно, Чехия, ще се проведе 16-тото изложение за отбранителна техника и технологии IDET. Изложението се провежда на всеки две години и е едно от най-важните събития в този бранш в Централна Европа. IDET се организира под егидата на президента на Чешката република и е със силно застъпено международно участие. През изминалата година участие в него са взели 423 фирми от 28 държави.

Успоредно с изложението IDET се провеждат и изложбите PYROS за противопожарна техника и технологии и изложбата ISET за охранителна техника и технологии.

 

Международно изложение DX KOREA 2020”

16 - 19 септември 2020 г., изложбен комплекс KINTEX, Гоянг, Република Корея

 

В периода 16 – 19 септември 2020 г. в зали 7 и 8 на изложбен комплекс KINTEX в Гоянг, Република Корея, ще се проведе международно изложение „DX KOREA 2020”. Изложението се организира от Министерството на отбраната на Република Корея съвместно с Министерството на търговията, индустрията и енергетиката, Армията на Република Корея и Корейската асоциация на отбранителната индустрия (КDIA).

„DX KOREA 2020” се организира на всеки две години и е посветено на оръжейни системи, системи за обезоръжаване, пилотни и безпилотни системи, системи за антитероризъм.

Повече информация, относно изложението, както и цени за изложители, може да се намери на сайта на изложението: www.dxkorea.org

 

Международно изложение на въоръжение и отбранителни технологии

26 - 28 март 2020 г., гр. Ереван, Република Армения

В периода 26 - 28 март 2020 г. в гр. Ереван ще се проведе Третото международно изложение на въоръжение и отбранителни технологии. Изложението е организирано от Министерството на високотехнологичната промишленост и Министерството на отбраната.

Пълна информация за изложението, условията за участие и регистрация, може да се намери на страницата на „ArmHiTec-2020“: https://armhitec.com.

 

Международно изложение по отбранителна промишленост „ADEX-2020”,

8-10 септември 2020 г., гр. Баку, Република Азербайджан

В периода 8-10 септември 2020 г. в гр. Баку ще се проведе Международно изложение по отбранителна индустрия. В рамките на изложението ще се проведе и 13-та международна изложба по вътрешна сигурност, безопасност и спасително оборудване „Securex Caspian-2020”. Очаква се изложението да бъде посетено от над 150 високопоставени представители и над 30 международни военни делегации.

Пълна информация за изложението, условията за участие и регистрация, може да се намери на официалния сайт на организаторите: https://adex.az/ .

Бихме били благодарни да получим информация за заявено участие в изложението на адрес:

Министерство на икономиката
Дирекция “Международно контролирана търговия и сигурност” –
на вниманието на г-жа Наталия Граховска, директор
ул. “Княз Александър I” № 12
София 1000
или на e-mail:d.yordanov@mi.government.bg

Международно изложение по космонавтика и отбрана за африканския пазар – IADE,

4 – 8 март 2020 г.

В периода 4-8 март 2020 г. в гр. Джебра ще се проведе Международен салон по космонавтика и отбрана за африканския пазар. Планира се в събитието да вземат участие редица международни фирми, покриващи широк спектър от дейности в областта на отбраната и космонавтиката, както и голям брой делегации от африкански държави и държави от Близкия изток.

IADE се вписва в стратегията за развитие на секторите космонавтика и отбрана в Африка и има амбицията да разкрие нови възможности, като покрие трите основни области на тази индустрия - аутсорсинг, поддръжка, гражданска и военна авиация.

Пълна информация за изложението, условията за участие и регистрация, може да се намери на официалния сайт на организаторите: www.iadetunisia.com .

Бихме били благодарни да получим информация за заявено участие в изложението на адрес:

Министерство на икономиката
Дирекция “Международно контролирана търговия и сигурност”
на вниманието на г-жа Наталия Граховска, директор
ул. “Княз Александър I” № 12
София 1000
или на e-mail:d.yordanov@mi.government.bg

Международно военно изложение в Индия – Defexpo 2020

58 февруари 2020 г.

От посолството на Република България в Делхи е получена информация за предстоящо международното изложение Defexpo 2020“, което ще се проведе в периода от 5 до 8 февруари 2020 г. в гр. Лакнау, щата Утар Прадеш - Индия.

Основна тема – фокус на предстоящото изложение е „Дигиталната трансформация на отбраната“. В рамките на проявата ще бъдат организирани множество семинари и демонстрации на военно оборудване и съвременни технологии. Изложението ще се проведе на площ от 23 500 кв.м., като в него се очаква да участват над 700 изложители и около 300 чуждестранни делегати.

Индийската страна акцентира върху възможността чуждестранни компании от отбранителната индустрия да инвестират в производство по програмата „Make in India“.

Пълна информация за изложението, условията за участие и регистрация, може да се намери на официалния сайт на организаторите: www.defexpo.gov.in .

Бихме били благодарни да получим информация за заявено участие в изложението на адрес:

Министерство на икономиката
Дирекция “Международно контролирана търговия и сигурност”
на вниманието на г-жа Наталия Граховска, директор
ул. “Княз Александър I” № 12
София 1000 или на   e-mail:d.yordanov@mi.government.bg

Международно изложение Iraq Defense Exhibition IQDEX

7 - 10 март 2020 г., Багдад, Ирак

В периода 7-10 март 2020 г. в Багдад, Ирак, ще се проведе 9-тото издание на изложението „Iraq Defense Exhibition IQDEX”. „Iraq Defense Exhibition IQDEX” се организира всяка година от 2012 г. насам и е едно от водещите изложения в Близкия изток и Северна Африка по въпросите на сигурността, отбраната и военната индустрия.

Организаторите отправят покана към заинтересовани български фирми за участие в събитието.

Допълнителна информация относно регистрацията и условията за участие в изложението можете да получите  чрез следните контакти и интернет страници:

www.unitedevents.iq

е-mail: info@unitedevents.iq

тел: +964 7702580895; + 964 7806666661

Международно изложение „FEINDEF 2019”

29 - 31 май 2019 г., Мадрид, Кралство Испания

В периода 29 - 31 май 2019 г. ще се проведе международното  изложение „FEINDEF 2019”. Изложението се провежда за първи път и е с подкрепата на най-високо политическо и военно ниво в Кралство Испания. Изложението се подкрепя активно от всички асоциации, браншови организации и компании от сектора на отбраната В Кралство Испания.

Допълнителна информация относно регистрация за участие можете да намерите на адрес: https://www.feindef.com

Място на провеждане:
San Fernando Business Park
Avda. de Castilla, 2
Edificio Francia - Pl. 2 - Esc B
28830 San Fernando de Henares
Madrid - Spain

Период на провеждане: 29-31 май 2019 г.

Бихме били благодарни да получим информация за заявено участие в изложението на адрес:

Министерство на икономиката
Дирекция “Международно контролирана търговия и сигурност” –
на вниманието на г-н Иван Пенчев, директор на дирекция
ул. “Княз Александър I” № 12
София 1000

Международно изложение „Iraq Defense Exhibition”

9 - 12 март 2019 г., Багдад, Република Ирак

В периода 9 – 12 март 2019 г. ще се проведе „Iraq Defense Exhibition”, което е организирано от Министерството на отбраната на Република Ирак и ще се проведе в Багдад, под патронажа на министър-председателя на страната и главнокомандващ на въоръжените сили.

Изложението ще се проведе в панаирния град в Багдад и е насочен към въпросите на сигурността, отбраната и иракската военна индустрия.

Подробна информация може да бъде получена на следните телефонни номера:

0096477024444844; 009647806666661; 009647807777771 и на електронни адреси:

falah_hr@hotmail.com; motaheda_co@unfco.com; motahedairaq@unfco.com.

Бихме били благодарни да получим информация за заявено участие в изложението на адрес:

Министерство на икономиката

Дирекция “Международно контролирана търговия и сигурност” –

на вниманието на г-н Иван Пенчев, директор на дирекция

ул. “Княз Александър I” № 12

София 1000

Международно изложение IDET 2019”

9 - 12 март 2019 г., Бърно, Чешка Република

В периода 29 - 31 май 2019 г. ще се проведе международен панаир „IDET 2019”. Изложението се провежда веднъж на две години и е най-известното изложение в областта на отбраната и сигурността в Централна Европа с голям брой международни изложители и посетители експерти от бранша. Провежда се с подкрепата на най-високо политическо и военно ниво в Чешката Република. Най - големите изложители са Министерството на отбраната на Чешката Република и Въоръжените сили на Чешката Република. През 2017 г. изложението е посетено от правителствени делегации и делегации от чужди министерства на над 20 държави.

Съвместно с приложението се провеждат и изложението за противопожарна техника PYROS както и изложението за осигурителна техника и услуги ISET.

Изложението е подходящо за участие за български компании, които предлагат стоки и услуги в областта на отбранителната промишленост, противопожарната безопасност, както и услуги и техника свързани със сигурността.

Изложението е подходящо място за осъществяване на контакти с чешки и чужди производители, търговци и разработчици на продукти, системи и услуги в сферата на отбраната и сигурността.

Допълнителна информация относно регистрация за участие:

www.bvv.cz/e-application.idet

Място на провеждане: Изложбен център гр. Бърно

Период на провеждане: 29-31 май 2019 г.

Цени за изложители:

Регистрационна такса: 9000,00 крони

Регистрационна такса за допълнителен изложител: 3000,00 крони

Цена за изложбена площ:

Покрита изложбена площ: 6900,00 крони / кв.метър

Открита изложбена площ: 2500.00 крони / кв. метър

Надбавки:

+5% за ъглов щанд

+10% за U-щанд

+15% за щанд тип остров

Намаление за ранна регистрация: -10% за регистрация до 30-11-2018 г.

Бихме били благодарни да получим информация за заявено участие в изложението на адрес:

Министерство на икономиката

Дирекция “Международно контролирана търговия и сигурност” –

на вниманието на г-н Иван Пенчев, директор на дирекция

ул. “Княз Александър I” № 12

София 1000

Kонференция на високо равнище на тема "Европейският фонд за отбрана – двигател на изследванията и иновациите в областта отбраната”

2-3 октомври 2018 г., Виена, Австрия

Австрийското председателство на Съвета на ЕС организира конференция на високо равнище на тема "Европейският фонд за отбрана – двигател на изследванията и иновациите в областта отбраната", която ще се проведе на 2 и 3 октомври 2018 г. във Виена, Австрия. Събитието се организира под патронажа на Австрийската търговска камара с подкрепата на Европейската асоциация на аерокосмическите и отбранителните индустрии (ASD).
Конференцията предоставя платформа за открит диалог и обмен на мнения между правителствата на държавите членки, органите на ЕС и индустрията по основните направления, заложени в Европейския фонд за отбрана. Програмата на събитието включва също така мероприятия, предназначени да подпомогнат установяването на контакти и бизнес сътрудничеството между заинтересовани европейски компании и малки и средни предприятия от отбранителния сектор в светлината на предстоящия старт на Европейската програма за промишлено развитие в областта на отбраната в началото на следващата година.

За допълнителна информация и регистрация за участие в събитието можете да посетите следния адрес: www.edf-vienna2018.at

Международно изложение EDEX

3 - 5 декември 2018 г., Кайро, Египет

В периода 3 – 5 декември 2018 г. ще се проведе „Egypt Defence Expo – EDEX 2018”, което е организирано от Министерството на отбраната на Египет и ще се проведе в Кайро под патронажа на президента и върховен главнокомандващ Абдел Фатах Ал - Сиси. Egypt Defence Expo е съвсем нова инициатива на Министерството на отбраната на Египет и подчертава желанието на Египет да се утвърди в международната общност като сериозен регионален фактор в сферата на отбраната.

EDEX 2018 ще бъде проведен в новопостроения изложбен център в Кайро с пълната подкрепа на египетските въоръжени сили и представя нова възможност за изложителите да демонстрират най - новите военни и охранителни технологии, оборудване и системи по суша, море и въздух. Очаква се да има повече от 300 изложители и над 10 000 посетители от бранша на отбранителната индустрия.

Допълнителна информация и онлайн регистрация за участие могат да бъдат намерени на следните контакти и интернет страници:

https://www.egyptdefenceexpo.com/welcome

Thomas Gaunt

Event Director

t: +971 (0) 4 4356101

m: +971 (0) 55 314 3339

e: thomas.gaunt@clarionevents.com

Ahmed Jarakji

Project Manager

t: +971 (0) 4 4356101

m: +971 (0) 52 657 9857

e: ahmed.jarakji@clarionevents.com

Бихме били благодарни да получим информация за заявено участие в изложението на адрес:

Министерство на икономиката

Дирекция “Международно контролирана търговия и сигурност” – на вниманието на г-н Иван Пенчев, директор на дирекция

ул. “Княз Александър I” № 12

София 1000

Международно изложение Milipol Qatar

29 октомври - 31 октомври 2018 г., Доха, Катар

Чрез посолството на Република България в Доха, Катар, в Министерството на икономиката беше получена информация за предстоящото 13-то изложение „Milipol Qatar 2018”, което е организирано от Министерството на вътрешните работи на Катар и ще се проведе в периода 29 октомври – 31 октомври 2018 г. в Доха под патронажа на емира на държавата шейх Тамим бин Хамад Ал Тани.

„Milipol Qatar”се организира в Доха на всеки две години и е най-голямото международно изложение в Близкия изток, посветено на вътрешния ред и националната сигурност, антитероризма, гражданската защита, граничния контрол, както и всичко свързано със секторите на обществена и промишлена защита. Чрез посолството на Р България в Катар организаторите отправят покана към заинтересованите български фирми за участие в събитието.

Допълнителна информация и онлайн регистрация за участие могат да бъдат намерени на следните контакти и интернет страници:

https://www.milipolqatar.com/

e-mail: hbarazeeqa@moi.gov.qa

tel: +974 44411818;

fax: + 974 4441 6262;

mobile: + 974 55909696

Бихме били благодарни да получим информация за заявено участие в изложението на адрес:
Министерство на икономиката
Дирекция “Международно контролирана търговия и сигурност” - на вниманието на г-н Иван Пенчев, директор на дирекция

ул. “Княз Александър I” № 12

София 1000

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Свързани документи
 
 
Пишете ни
Министерство на икономиката
ул. "Славянска" № 8
ЕИК 176789453
тел. централа: +359 2 940 7001

факс: +359 2 9872190; 02 9819970
 
Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката YouTube Министерство на икономиката