Национална конференция My Success "Корпоративна социална отговорност: устойчиво развитие за българския бизнес", 30 септември 2020г., гр. София
 

За втора поредна година списанието за практически бизнес и интелигентно управление "ENTERPISE" и мултимедийната аналитична и образователна програма на фондация "Каузи" – "CSR AdviceBox", проведоха национална конференция My Success "Корпоративна социална отговорност: устойчиво развитие за българския бизнес" на 30 септември т.г. в бизнес център Интерпред, гр. София. Форумът се проведе под патронажа на Министерство на труда и социалната политика с основни акценти: най-новите политики в областта на корпоративната социална отговорност, с фокус върху изпълнението на Глобалните цели за устойчиво развитие на ООН; отговорното инвестиране и интегрираното отчитане; въвеждането на международно признатите препоръки за отговорно бизнес поведение, залегнали в Насоките на ОИСР за мултинационалните предприятия, предвид кандидатурата на България за членство в ОИСР и стартиралият през февруари 2020 г. Преглед на инвестиционната политика на Република България.

Министерство на икономиката работи активно за присъединяване на страната ни към Декларацията на ОИСР за международните инвестиции и мултинационалните предприятия и за целта се извършва преглед на инвестиционната политика на България, част от която са гореспоменатите Насоки.

Представител на Министерство на икономиката изясни основната роля на НКТ, която се състои в повишаване ефективността на Насоките посредством рекламни дейности, обработване на запитвания и принос за разрешаването на случаи, произтичащи при специфични казуси от предполагаемото неспазване на Насоките. Подчертана бе значимостта на активното взаимодействие на НКТ с множество заинтересовани страни, сред които бизнес общността, синдикални организации, НПО и други заинтересовани страни, които биха могли да допринесат за ефективното прилагане на Насоките в България. Създаването и организирането на дейността на НКТ за отговорно бизнес поведение в България е единствен по рода си механизъм за прилагане на Насоките на ОИСР.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

 
Пишете ни
Министерство на икономиката и индустрията
ул. "Славянска" № 8
ЕИК 177549105
Тел.: +359 2 940 7001

факс: +359 2 9872190; 02 9819970
 
Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. 02 940 7001   e-docs@mi.government.bg