Национална точка за контакт по EDF
 

 

Европейският фонд за отбрана се управлява пряко от Европейската комисия. С цел подпомагане на процеса по изпълнение на Европейския фонд за отбрана (EDF) Европейската комисия стартира процес по изграждане на мрежа от Национални точки за контакт (NFPs) в държавите членки. Националните точки за контакт са посланици на Европейския фонд за отбрана на местно ниво и действат като свързващо звено между Комисията и кандидатите за участие в програмата. Тяхна задача е да предоставят актуална информация и подкрепа на заинтересовани участници във връзка с условията за кандидатстване по EDF, да съдействат за установяване на контакти и формиране на консорциуми, да насърчават трансграничното сътрудничество между предприятията от сектора, особено между МСП, да работят за отваряне на веригите на доставки и укрепване на синергията между отбранителния и гражданския сектор и др.
Национална точка за контакт по въпросите на Европейския фонд за отбрана за България и представител на Министерството на икономиката в Програмния комитет по изпълнение на EDF е:
г-жа Диляна Карагеоргиева
държавен експерт, отдел "НАТО и икономически аспекти на сигурността"
дирекция "Международно контролирана търговия и сигурност"
Министерство на икономиката
тел.: 02 940 73 98

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Свързани документи
 
 
 
Пишете ни
Министерство на икономиката
ул. "Славянска" № 8
ЕИК 176789453
тел. централа: +359 2 940 7001

факс: +359 2 9872190; 02 9819970
 
Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката YouTube Министерство на икономиката