Th13teen Arts
 

Th13teen Arts Creative Business Cup

На 09.07.2015 г. официално стартира третото издание на конкурса за най-добър предприемач в творческите индустрии - Th13teen Arts.

Министерство на икономиката ще организира за трета поредна година конкурс за най-добър предприемач от творческите индустрии и ще предостави възможност на предприемачите от творческите индустрии в България да представят своите иновативни бизнес концепции.

Целта на конкурса Th13teen Arts е да подкрепи предприемачите в областта на творческите индустрии в България, да насърчи предприемаческата инициативност и да открои успешните творчески предприятия у нас. Конкурсът е насочен към всички предприемачи от творческите индустрии, регистрирани и осъществяващи дейността си в България, които имат иновативна бизнес концепция в областта на творческите индустрии, без ограничение за размера на тяхното предприятие.

Министерство на икономиката организира националния конкурс в България с цел насърчаване на предприемачеството в сферата на творческите индустрии и повишаване капацитета и уменията на предприемачите от тези индустрии.

Всички предприемачи, чиито предприятия са в следните области: кино, музика, радио, сценични изкуства, занаяти, дизайн, кулинарно изкуство, игри, телевизия, издателска дейност, реклама и архитектура, имат възможност да представят своята бизнес концепция пред българската и международната публика.

Най-убедително представилият се пред журито на конкурса Th13teen Arts предприемач ще получи възможността да се състезава за титлата "Най-добър предприемач в творческите индустрии в света" на световния финал на Creative Business Cup, който ще се проведе през месец ноември 2015 г. в Дания. Освен спечелването на награден фонд от 20 000 щатски долара участниците в състезанието ще получат и шанса да представят иновативните си бизнес коцепции пред едни от най-големите компании и рискови инвеститори в света.

За участие в конкурса е необходимо да попълните Формуляр за участие. Преди попълване на формуляра следва да се запознаете внимателно с Регламента на конкурса. В него са посочени условията за участие и критериите, според които журито ще оценява проектите.

Кандидатурите ще се приемат в периода: 09.07.2015 г. - 27.07.2015 г., след което ще бъдат разглеждани и оценявани от предварително определено за целта жури. След селекция от страна на журито на 28.07.2015 г. най-добре представилите се участници ще бъдат уведомени и поканени да представят кратки презентации в рамките на финалния ден.

 

Краен срок за подаване на документите: 27.07.2015 г.

 

Финалът на състезанието ще се състои на 30.07.2015 г., когато журито ще обяви и кой е победителят от националния конкурс Th13teen Arts.

 

Актуални новини около конкурса Th13teen Arts можете да следите страницата на Министерство на икономиката и на фейсбук страницата на конкурса Th13teen Arts.

 

За допълнителна информация:

Жечо Жечев, ръководител на проект Th13teen Arts

Дирекция "Икономически политики за насърчаване",

Министерство на икономиката,

тел. за контакти: 02 940 7556,

e-mail: z.zhechev@mi.government.bg

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

 
Пишете ни
Министерство на икономиката и индустрията
ул. "Славянска" № 8
ЕИК 177549105
Тел.: +359 2 940 7001

факс: +359 2 9872190; 02 9819970
 
Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. 02 940 7001   e-docs@mi.government.bg