Loading...

Международни индустриални конференции, изложения и конкурси в областта на сигурността и отбраната

Международно авиационно и отбранително изложение IADE

20 – 24 ноември 2024 г., Тунис

В периода 20 – 24 ноември 2024 г. на летище Зарзис на о. Джерба, Тунис, ще се проведе второто издание на Международното авиационно и отбранително изложение IADE.

Събитието е едно от най-големите в областта на военната и гражданската авиация в Африка. В него се очаква да участват около 200 изложители, официални делегации и ръководни представители на държави от африканския континент и Близкия Изток. Събитието ще предостави възможност на изложителите да проведат срещи с официалните делегации при подаване на предварителни заявки за срещи.

Основните сектори, които ще бъдат представени в рамките на събитието включват гражданска и търговска авиация, отбрана, космос и роботика. В програмата на изложбата ще бъдат включени и B2B/B2G срещи, които ще предоставят възможност на изложителите и посетителите да се срещнат с международни представители на космическата и отбранителната промишленост и да формират нови партньорства. Ще бъде създадена и специализирана платформа за обмен на информация и споделяне на опит. Съпътстващата програма на изложбата включва провеждане на специализирани конференции, а през последните два дни ще се състои и авиошоу Джерба.

Подробна информация за изложбата може да бъде намерена на следния адрес: www.iadetunisia.com.

Международно изложение “VietNam Imternational Defence Expo 2024”

19-22 декември 2024 г. , гр. Ханой, СР Виетнам

В периода 19-22 декември 2024 г. на военното летище „Заа Лям“ (Gia Lam) в гр. Ханой, Р Виетнам ще се проведе 2-ро издание на Международното изложение на отбранителната индустрия VietNam International Defence Expo 2024 (VIET NAM DEFENCE EXPO 2024). Домакин на изложението е Министерството на националната отбрана (МНО) на СР Виетнам, а организатори – Генералният щаб на Виетнамската национална армия, Генерална дирекция „Отбранителна индустрия“ при МНО и Дирекция „Чуждестранни отношения“ при МНО.

VIETNAM DEFENCE EXPO 2024 е международно изложение и конференция в областта на отбраната във Виетнам. Изложението ще демонстрира и покаже бойни превозни средства, оборудване от висок клас и системни технологии, използвани от военновъздушните, военноморските и сухопътните сили, комуникацията, биохимията, както и системи за изтребители, хеликоптери, ракетни системи, подводници, военни кораби, торпеда, оръжейни системи, военни превозни средства, радарни системи, разузнавателни роботи, логистични съоръжения и т.н. Очаква се изложението да бъде мястото, където най-добрите доставчици по отношение на оборудване и услуги в света да се срещнат, обменят и оценят продукти, технологии и да дадат нови решения за отбраната и сигурността на Виетнам и региона.

Организаторите отправят покана към заинтересованите български фирми за участие в събитието.

Контакти на организаторите:

VIETNAM DEFENCE EXPO 2024 SECRETARIAT

General Department for Defence Industry, Ministry of National Defence

28A, Dien Bien Phu, Ba Dinh District, Hanoi, Vietnam

Tel: Mrs. Tran Huong Xuan (+84 975621698), Mrs. Lam Dieu Linh (+84 983609790), Mr.

Ngyen Ngoc Tuan (+84 926540265), Mrs. Nguyen Boi Ngoc (+84 904099281)

Email: vietnamdefence@vdi.org.vn

Website: http://vietnamdefence.vdi.org.vn/

Конкурс за избор на проектни предложения, организиран от Сухопътните войски на САЩ (U.S. Army xTech International Competition)

По програма The Army xTech Program на Сухопътните войски на САЩ ще се проведе конкурс, чиято цел е иновативни компании (МСП, стартъпи и др.) от цял свят, академични и/или научно-изследователски центрове да представят своите идеи и виждания в следните 3 области:

  1. Quantum Sensing and Materials
  2. AI for Intelligence and Decision – Making Applications (Swarm Algorithms, Autonomous Systems, UAS and c-UAS, etc.)
  3. Indigenous Materials Forward.

Процедурата е отворена за участие само към компании и научно-изследователски организации, които не са регистрирани на територията на САЩ.

Класираният на 1-во място в състезанието ще получи награда в размер на 95 000 щатски долара.

Срокът за подаване на заявления за участие в конкурса е 07.03.2024г.

Подробна информация за проектите и изискванията може да бъде намерена и на следния адрес: https://www.xtech.army.mil

Ускорителят за иновации в отбранителния сектор (Defence Innovation Accelerator for the North Atlantic – DIANA)

открива процедура за набиране на ментори и експерти

Ускорителят за иновации в отбранителния сектор (Defence Innovation Accelerator for the North Atlantic – DIANA) обяви първите 44 start-ups компании от страни-членки на Алианса, разработващи новаторски решения в областта на наблюдението, сигурното споделяне на информация и енергийната устойчивост.

Списък на избраните компании може да намерите на уеб адрес: https://www.linkedin.com/posts/nato-diana_natodiana-innovation-accelerator-ugcPost-7135960328130977792-hK97?utm_source=share&utm_medium=member_desktop

Избраните компании са първите включени в шестмесечната програма за новатори на DIANA, специално разработена за развитие на бизнеса и ускоряване на дейността. С цел подпомагане на работата DIANA открива процедура за набиране на ментори и експерти, които да подпомагат 44-те стартъпи, които се присъединиха към програмата за новатори през 2023 г.

Времето за кандидатстване е до 17:00 часа (GMT) на 13.12.2023 г.

Допълнително информация за процедурата за набиране на ментори и експерти може да откриете на следния електронен адрес: website: https://www.diana.nato.int

Международно авиационно и отбранително изложение IADE

29 май – 2 юни 2024 г., Тунис

В периода 29 май – 2 юни 2024 г. на летище Зарзис на о. Джерба, Тунис, ще се проведе второто издание на Международното авиационно и отбранително изложение IADE.

Събитието е едно от най-големите в областта на военната и гражданската авиация в Африка. В него се очаква да участват около 200 изложители, официални делегации и ръководни представители на държави от африканския континент и Близкия Изток. Събитието ще предостави възможност на изложителите да проведат срещи с официалните делегации при подаване на предварителни заявки за срещи.

Основните сектори, които ще бъдат представени в рамките на събитието включват гражданска и търговска авиация, отбрана, космос и роботика. В програмата на изложбата ще бъдат включени и B2B срещи, които ще предоставят възможност на изложителите и посетителите да се срещнат с международни представители на космическата и отбранителната промишленост и да формират нови партньорства. Ще бъде създадена и специализирана платформа за обмен на информация и споделяне на опит. Съпътстващата програма на изложбата включва провеждане на специализирани конференции, а през последните два дни (1 – 2 юни 2023 г.) ще се състои и авиошоу Джерба.

Подробна информация за изложбата може да бъде намерена на следния адрес: www.iadetunisia.com.

Международно военно изложение „Defence Expo Korea-2024”

4-9 септември 2024 г., гр. Сеул, Република Корея

В периода 4-9.09.2024 г. в гр. Сеул, Южна Корея, ще се проведе 6-тото Международно военно изложение „Defence Expo Korea-2024”. Събитието се състои на всеки две години и е най-голямото в Южна Корея за представяне на военно оборудване за сухопътните и военноморски сили. За провеждане на изложението е определена площ от 88160 кв. м. и в него се очаква да участват над 350 изложители от около 50 държави, за които са организирани множество срещи бизнес-бизнес и бизнес-правителство, демонстрации на военно оборудване и семинари.

Изложителите ще представят изделия включващи лична и защитна екипировка, въоръжение, сухопътно и военноморско оборудване, електронни и комуникационни системи, безпилотни технологии, роботика, изкуствен интелект, информационни технологии, оборудване за борба с тероризма и прилагане на закона.

Изложението е възможност за представяне на българска отбранителна продукция на корейския пазар, за установяване на директни бизнес контакти с представители на Министерството на отбраната на Република Корея и на корейски компании от тази сфера, както и за обсъждане на възможности за създаване на съвместни предприятия.

Индустриален форум на НАТО 2023

„Addressing the New Strategic Reality Together ”

24-25.10.2023 г., гр. Стокхолм, Швеция

В периода 24-25 октомври 2023 г в Стокхолм ще се проведе Индустриален форум на НАТО (NATO-Industry forum), организиран съвместно от генералния секретар, Съюзното командеване по трансформацията и Управлението за инвестиции в отбраната към Международния секретариат на НАТО. Форумът е мероприятие от стратегически ниво, имащо за цел да подпомага изпълнението на политиките и ангажиментите на Алианса в областта на индустрията. Темата на тазгодишното издание на Индустриалния форум е “Addressing the New Strategic Reality Together”. Фокусът ще бъде поставен върху визията на НАТО за развитие на бъдещите отбранителни способности.

Целева аудитория на Индустриалния форум на НАТО са представители на индустрията, цивилните и военни структури на НАТО и държавите-членки. Допълнителна информация и регистрация за Форума може да бъде намерена на страницата на мероприятието на следния адрес – https://www.act.nato.int/industryforum. Крайният срок за регистрация е 29 септември 2023 г. или до запълване на капацитета от 600 места. Таксата за участие на представители от индустрията е 300 евро.

Международен панаир за отбрана, сигурност, защита и спасяване „SOBRA 2023”

21-24.09.2023 г., гр. Горня Радгона, Словения

В периода 21-24.09.2023 г. в гр. Горня Радгона, Словения, ще се проведе 9-ти Международен панаир за отбрана, сигурност, защита и спасяване „SOBRA 2023”. Организатор на събитието е Помурски сейем [панаир] в гр. Горня Радгона. По време на събитието ще бъдат представени различни видове системи, услуги, знания и практически опит в областта на отбраната, гражданската безопасност, защитата и спасяването на населението. Изложителите ще представят изделия включващи лично и защитно оборудване, въоръжение и оръжейни системи, транспортни превозни средства, електронно, оптично и оптоелектронно оборудване, информационни и комуникационни системи, лабораторни инструменти, технологии и екипировка за специални дейности, линейки и медицинска апаратура, алармени инсталации и системи за защита от кражба, техническа литература, оборудване за обучение и др.

Очаква се в изложението да вземат участие производители, доставчици, граждански организации и доброволци, представители на министерствата на отбраната, вътрешните работи, армията, полицията, пожарната бригада, администрацията за защита и спасяване на Република Словения и др. Ще бъдат представени умения, оборудване, опит от международни мисии и демонстрация на възможностите за сътрудничество в отбраната на различни подразделения на словенската армия. Администрацията на Република Словения за защита и спасяване, службата за гражданска защита и неправителствени организации ще представят нови видове оборудване, опит и методи за информираност, превенция, защита, спасяване и оказване на първа помощ.

Допълнителна информация може да бъде намерена на сайта на Помурски сейем: https://www.sejem-sobra.si/en/.

Международно изложение “Chemex Afrique”

23 септември – 4 октомври 2023 г., гр. Алжир, Алжирска република

В периода 23 септември – 4 октомври 2023 г. в гр. Алжир, Алжирска република ще се проведе изложението „Chemex Afrique”, организирано съвместно с Организацията за забрана на химическите оръжия.

Събитието е насочено основно към предприятия, специализиращи в производството и търговията със средства за откриване, евакуация, обеззаразяване и защита срещу химически, биологични, радиологични и ядрени рискове и експлозиви.

Изложението ще се проведе в продължение на две седмици и ще се състои от пет компонента, както следва:

  • Брифинг семинар /лекция преди практическото упражнение/;
  • Основен курс за помощ и защита;
  • Демонстрация на специализирани умения и обучение;
  • Полево учение;
  • VIP демонстрация и изложба.

Упражнението ще включва инструкции за основни свойства на химически вещества, видове и употреба на промишлени лични предпазни средства, излагане на химически бойни агенти и токсични индустриални химикали, принципи на обеззаразяване, химични и физически методи за обеззаразяване, анализ на обеззаразяването (в напредналия курс на цикъла на обучение), здравна система за химически инциденти, инструменти и оборудване и управление на инциденти.

Организаторите отправят покана към заинтересованите български компании за участие в събитието, като периодът за посещение на щандове на изложители е 28 септември – 1 октомври 2023 г.

При проявен интерес за участие в събитието, молим да се обърнете към дирекция „Близък Изток и Африка“ в Министерството на външните работи с цел координиране на процеса по оказване на съдействие на място от страна на посолството на Република България в Алжир.

Специализирано международно изложение

„Адриатическо изложение за военна техника и оборудване в областта на морската и въздушната отбрана“,

3-5 май 2023г., Задар, Република Хърватия

От 3-ти до 5-ти май 2023г. ще се проведе шестото издание на Адриатическото изложение на военна техника и оборудване в областта на морската и въздушната отбрана (Adriatic Sea Defense and Aerospace Exhibition – ASDA).

Международното изложение на производители на оръжие и военна техника се провежда под егидата на правителството на Република Хърватия с подкрепата на Министерството на отбраната и е организирано е от TNT Production Inc. от САЩ.

В последното издание на ASDA през 2021 г. са участвали 155 изложители на оръжие и военна техника (51 компании) от 28 държави и 246 делегати.

Желаещите за участие в изложението могат да се свържат с организаторите или СТИВ Загреб, а посетителите могат да се регистрират онлайн на следният адрес: https://adriaticseadefense.com/register-visitors/.

Конкурс на тема “Advanced Manufacturing and Materials”

По програма The Army xTech Program на Сухопътните войски на САЩ ще се проведе конкурс на тема “Advanced Manufacturing and Materials”.

Конкурсът е насочен към международни малки предприятия и международни академични институции, като финансирането за достигане на финалния етап на състезанието е до 530 000 щатски долара.

Срокът за подаване на заявления за участие в конкурса е 02.03.2023г.

За повече информация: https://www.xtech.army.mil/

Международно изложение за технологии за отбрана и предотвратяване на бедствия

18 – 21 май 2023 г., гр. Лима, Перу

В периода 18-21 май 2023 г. в гр. Лима, Перу, в Щаба на перуанската армия ще се проведе 9-то издание на Международното изложение за технологии за отбрана и предотвратяване на бедствия (SITDEF).

Изложението е едно от най-големите в Латинска Америка и към момента е потвърдено участието на представители на военноморските и военновъздушните въоръжени сили, националната полиция и Националния институт за гражданска отбрана на Перу. През 2021 г. в SITDEF са участвали 170 изложители от 27 държави, като очакванията на организаторите са тазгодишното издание да привлече над 30 хиляди посетители.

На събитието ще бъдат представени различни видове стрелкови системи и боеприпаси, сателитни технологии, инженерни разработки, оборудване за епидемиологичен контрол и системи за киберсигурност, гражданска защита, предотвратяване на бедствия, управление и контрол и др. Изложението ще включва конференции, демонстрации и семинари на различни теми и ще предоставя възможности за обмен на информация, за изграждане на партньорски взаимоотношения и за утвърждаване на търговския имидж на изложителите.

Организаторите отправят покана към заинтересованите български фирми за участие в събитието.

Международно изложение за сигурност и безопасност

07 – 10 декември 2022 г., гр. Дамаск, Сирийска Арабска Република

В периода 07-10 декември 2022 г. в гр. Дамаск, Сирийска Арабска Република под патронажа на Министерството на комуникациите и технологиите ще се проведе 2-то издание на Международното изложение за сигурност и безопасност (SAS Expo 2). Организатор на събитието е компанията Mashhadani International Group for Exhibitions and Conferences.

По време на SAS Expo 2 ще бъдат представени решения както в областта на физическата сигурност като аларми против нарушители, видео наблюдение, електронни ключалки, протоколи за контрол на достъпа, идентификационни системи, защита от пожари, бронирани и защитни технически средства, така и в областта на киберсигурността – мрежова сигурност, облачни технологии, антивирусни и антихакерски решения и други.

В програмата на изложението е предвидено да се проведат лекции, специализирани семинари и презентации за защита от рискове и справяне с инциденти.

Организаторите отправят покана към заинтересованите български фирми за участие в събитието.

Международен панаир за технологии в областта на отбраната и сигурността

2426 май 2023 г., гр. Бърно, Чешка република

В перидоа 24-26 май 2023 г. в гр. Бърно, Република Чехия под егидата на президента, министър- председателя и министър на отбраната на Чешката република ще се проведе 16-то издание на Международния панаир за технологии в областта на отбраната и сигурността.

„International Defence and Security Technologies Fair IDET” е водещо търговско изложение за отбранителната промишленост от Централна и Източна Европа със силно международно участие. На последното издание през 2021 г. повече от 400 изложители от 25 държави са представили най-новите си продукти и технологии пред 24 000 посетители. В програмата на събитието е предвидено да се проведе конференция за киберсигурност, актуални тенденции в сигурността, рискове и предизвикателства, както и демонстрации на военни превозни средства и оборудване.

Организаторите отправят покана към заинтересованите български фирми за участие в събитието.

Допълнителна информация може да откриете на интернет страница:

www.idet.eu

Международно изложение на отбранителна индустрия

Vietnam International Defence Ehibition”

08 декември10 декември 2022 г., гр. Ханой, Виетнам

В периода 08-10 декември 2022 г. на военното летище „Зиа Лам“ в гр. Ханой, СР Виетнам, ще се проведе Международно изложение на отбранителната индустрия Vietnam International Defence Exhibition (Vietnam Defence Expo 2022).

„Vietnam Defence Expo 2022“ е международно изложение и конференция в областта на отбраната във Виетнам, чиято цел е подпомагане на отбранителните звена и въоръжените сили за разполагане на оръжия и техническо оборудване за защита на страната, както и разширяване възможностите на производствата, сглобяването по система Оriginal Еquipment Мanufacturer (OEM) и на доставчиците за въвеждане на оборудване, оръжия, технологии от висок клас във Виетнам. Изложението ще демонстрира и покаже бойни превозни средства, оборудване от висок клас и системни технологии, използвани от военновъздушните, военноморските и сухопътните сили, комуникацията, биохимията, както и системи за изтребители, хеликоптери, ракетни системи, подводници, военни кораби, торпеда, оръжейни системи, военни превозни средства, радарни системи, разузнавателни роботи, логистични съоръжения и т.н. Очаква се изложението да бъде мястото където най-добрите доставчици по отношение на оборудване и услуги в света да се срещнат, обменят и оценят продукти, технологии и да дадат нови решения за отбрана и сигурност на Виетнам и региона.

„Vietnam Defence Expo 2022“ е единственото по рода си изложение за отбранителната индустрия във Виетнам, което дава възможност на производителите, и дистрибуторите да покажат своите способности, както и решения, за да отговорят на изискванията на Виетнамската национална армия. Изложението ще бъде на площ от 15 хил. кв. м. закрито пространство и 20 хил. кв. м. открито пространство, като очакванията са за над триста участници от различни държави.

Профил на изложителите:

– Системи и оборудване за бордови платформи: изтребители/ хеликоптери/ учебни самолети/ RPV, системи за дронове/ ракети въздух-въздух/ други;

– Системи и оборудване за противовъздушна отбрана: ракети земя-въздух/ преносими ракетни системи земя-въздух/ ракети земя-земя/ други;

– Военноморски системи и оборудване: подводници/бойни кораби/поддържащи кораби/ разузнавателно оборудване, подводно наблюдение, сонар/военноморски оръдия и ракети за ПВО/торпеда/морски мини/ ракети море-повърхност/ други;

– Системи и оборудване за сухопътните сили: оръжия/боеприпаси/оборудване за наблюдение/дневни и нощни оръжейни системи/наземни оръдия/самоходна артилерия/ реактивна система за многократно изстрелване (MLRS)/артилерия/ракети земя-земя/ противотанкови ракети/танкове, бронирани машини/бронирани лични автомобили/ военни транспортьори/бронирани инженерни машини/ други;

– Комуникационно оборудване/оборудване: за предотвратяване на химически оръжия/оръжия и оборудване за специални части/радари за наблюдение и управление на огъня/устройства за електронна война/разузнавателни и бойни роботи във въздуха, земята, водата и под водата/C5I системи/системи за кибер война/облекло, защита на войниците/системи за обучение и симулация/ други.

Контакти на организаторите:

VIETNAM DEFENCE 2022 SECRETARIAT

General Department for Defence Industry

28A, Dien Bien Phu, Ba Dinh District, Hanoi, Vietnam

Hotline: Mrs. Nguyen Boi Ngoc (+84-904 099 281),

Mrs. Lam Dieu Linh (+84-392 136 631),

Mr. Vu Van Chien (+84-983 093 988), Mr. Hoang Anh Tuan (+84-966 033 669)

Email: vietnamdefence@vdi.org.vn

Website: www.vietnamdefence.vdi.org.vn

Адриатическо изложение на военна техника и оборудване

в областта на морската и въздушната отбрана (ASDA)

В периода 29 септември – 1 октомври 2021 г. в гр. Сплит, Хърватия, ще се проведе Адриатическото изложение на военна техника и оборудване в областта на морската и въздушната отбрана (Adriatic Sea Defense and Aerospace Exhibition – ASDA). ASDA е най-голямото изложение на военна техника в региона, подпомагано традиционно от САЩ и Израел.

Регистрацията на участниците се извършва онлайн в срок до 20 часа на 23 септември 2021 г. на адрес: https://adriaticseadefense.com/register-visitors/

Международно изложение за отбрана, сигурност и иракска военна индустрия

19-22 март 2022, Багдад

В периода 19-22 март 2022 г. в Багдад, Ирак, ще се проведе Международно изложение за отбрана, сигурност и иракска военна индустрия. Главен организатор на събитието:

The United Company for International Exhibitions
Адрес: Karadah – Baghdad – Iraq
Моб. тел.: 009647807777771 – 009647806666661
Email: info@unitedevents.iqoffice@unitedevents.iq

Подробна информация за изложението може да бъде намерена на адрес: www.unitedevents.iq

Международното космическо и отбранително изложение IADE Tunisia

В периода 11-15 май 2022 г. на летището на о. Джерба ще се проведе второто издание на Международното космическо и отбранително изложение IADE Tunisia.

На събитието се очаква да присъстват над 200 международни компании, включително официални делегации и лица от Тунис, Африка и Близкия изток.

Подробна информация за изложението може да бъде намерена на адрес: www.iadetunisia.com

Панаир на отбранителните технологии и продукти – II SC EXPO DEFENSE

На 2-3 септември 2021 г. във Федеративна република Бразилия ще се проведе панаир на отбранителните технологии и продукти – II SC EXPO DEFENSE. Събитието се организира от Федерацията на индустриите на щата Санта Катарина (FIESC) и авиобазата на Флорианополис, чрез Комитета по отбранителна промишленост (COMDEFESA).

Събитието ще събере професионалисти от сферата на отбраната, с цел да покаже последните постижения в отбранителните продукти и технологии, в резултат на интеграцията на въоръжените сили с индустрията и технологичните центрове. Очаква се II SC EXPO DEFENSE да насърчи дискусията относно предизвикателствата пред отбранителната индустрия, чрез панели и динамични лекции, в допълнение към изложението на продукти и услуги.

За допълнителна информация: https://scexpodefense.com.br/material-de-divulgacao.html

Международен авиационно-космически салон „МАКС-2021“

В периода 20-25 юли 2021 г. в гр. Жуковски, Московска област, ще се проведе международен авиационно-космически салон „МАКС – 2021“

Основната изложбена експозиция ще бъде разгърната с участието на водещи предприятия от руския отбранителен промишлен комплекс и чуждестранни участници.

Ще се демонстрират последните достижения в областта на създаването на съвременни образци на въоръжение и военна техника. В рамките на изложбата е планирана програма, включваща демонстрационни полети на пилотажни групи.

За допълнителна информация: www.aviasalon.com

Международно изложение за отбранителна техника и технологии

MILIPO QATAR 2021“, 15 – 17 март 2021 г., Катар

В периода 15 – 17 март 2021 г. в Доха, Катар, ще се проведе международно изложение за отбранителна техника и технологии „MILIPO QATAR 2021“. Изложението е под егидата на министър-председателя и министъра на вътрешните работи на Катар.

Допълнителна информация за събитието може да намерите в приложените файлове и на адрес: https://www.milipolqatar.com/

Международно изложение за сигурност, отбрана и военна промишленост

10 – 13 април 2021 г., Ирак

В периода 10 – 13 април 2021 г. в Багдад, Ирак, ще се проведе едно от най-важните събития тази година в Близкия Изток със застъпено широко участие на чуждестранни компании, посолства, местни и правителствени компании. Това е деветата поред сесия на изложението от 2012 година досега.

Заинтересованите страни могат да получат подробна информация на сайта на изложението: www.unitedevents.iq, както и да осъществят директен контакт с организаторите на изложението на телефони: 009647702580895/009647806666661 и на електронна поща: info@unitedevents.iq

Изложение за отбранителна техника и технологии IDET

9-11 юни 2021 г., Чешка република

В периода 9 – 11 юни 2021 г. в гр. Бърно, Чехия, ще се проведе 16-тото изложение за отбранителна техника и технологии IDET. Изложението се провежда на всеки две години и е едно от най-важните събития в този бранш в Централна Европа. IDET се организира под егидата на президента на Чешката република и е със силно застъпено международно участие. През изминалата година участие в него са взели 423 фирми от 28 държави.

Успоредно с изложението IDET се провеждат и изложбите PYROS за противопожарна техника и технологии и изложбата ISET за охранителна техника и технологии.

Международно изложение DX KOREA 2020”

1619 септември 2020 г., изложбен комплекс KINTEX, Гоянг, Република Корея

В периода 16 – 19 септември 2020 г. в зали 7 и 8 на изложбен комплекс KINTEX в Гоянг, Република Корея, ще се проведе международно изложение „DX KOREA 2020”. Изложението се организира от Министерството на отбраната на Република Корея съвместно с Министерството на търговията, индустрията и енергетиката, Армията на Република Корея и Корейската асоциация на отбранителната индустрия (КDIA).

„DX KOREA 2020” се организира на всеки две години и е посветено на оръжейни системи, системи за обезоръжаване, пилотни и безпилотни системи, системи за антитероризъм.

Повече информация, относно изложението, както и цени за изложители, може да се намери на сайта на изложението: www.dxkorea.org

Международно изложение на въоръжение и отбранителни технологии

26 – 28 март 2020 г., гр. Ереван, Република Армения

В периода 26 – 28 март 2020 г. в гр. Ереван ще се проведе Третото международно изложение на въоръжение и отбранителни технологии. Изложението е организирано от Министерството на високотехнологичната промишленост и Министерството на отбраната.

Пълна информация за изложението, условията за участие и регистрация, може да се намери на страницата на „ArmHiTec-2020“: https://armhitec.com.

Международно изложение по отбранителна промишленост „ADEX-2020”,

8-10 септември 2020 г., гр. Баку, Република Азербайджан

В периода 8-10 септември 2020 г. в гр. Баку ще се проведе Международно изложение по отбранителна индустрия. В рамките на изложението ще се проведе и 13-та международна изложба по вътрешна сигурност, безопасност и спасително оборудване „Securex Caspian-2020”. Очаква се изложението да бъде посетено от над 150 високопоставени представители и над 30 международни военни делегации.

Пълна информация за изложението, условията за участие и регистрация, може да се намери на официалния сайт на организаторите: https://adex.az/ .

Бихме били благодарни да получим информация за заявено участие в изложението на адрес:

Министерство на икономиката
Дирекция “Международно контролирана търговия и сигурност” –
на вниманието на г-жа Наталия Граховска, директор
ул. “Княз Александър I” № 12
София 1000
или на e-mail:d.yordanov@mi.government.bg

Международно изложение по космонавтика и отбрана за африканския пазар – IADE,

4 – 8 март 2020 г.

В периода 4-8 март 2020 г. в гр. Джебра ще се проведе Международен салон по космонавтика и отбрана за африканския пазар. Планира се в събитието да вземат участие редица международни фирми, покриващи широк спектър от дейности в областта на отбраната и космонавтиката, както и голям брой делегации от африкански държави и държави от Близкия изток.

IADE се вписва в стратегията за развитие на секторите космонавтика и отбрана в Африка и има амбицията да разкрие нови възможности, като покрие трите основни области на тази индустрия – аутсорсинг, поддръжка, гражданска и военна авиация.

Пълна информация за изложението, условията за участие и регистрация, може да се намери на официалния сайт на организаторите: www.iadetunisia.com .

Бихме били благодарни да получим информация за заявено участие в изложението на адрес:

Министерство на икономиката
Дирекция “Международно контролирана търговия и сигурност”
на вниманието на г-жа Наталия Граховска, директор
ул. “Княз Александър I” № 12
София 1000
или на e-mail:d.yordanov@mi.government.bg

Международно военно изложение в Индия – Defexpo 2020

58 февруари 2020 г.

От посолството на Република България в Делхи е получена информация за предстоящо международното изложение Defexpo 2020“, което ще се проведе в периода от 5 до 8 февруари 2020 г. в гр. Лакнау, щата Утар Прадеш – Индия.

Основна тема – фокус на предстоящото изложение е „Дигиталната трансформация на отбраната“. В рамките на проявата ще бъдат организирани множество семинари и демонстрации на военно оборудване и съвременни технологии. Изложението ще се проведе на площ от 23 500 кв.м., като в него се очаква да участват над 700 изложители и около 300 чуждестранни делегати.

Индийската страна акцентира върху възможността чуждестранни компании от отбранителната индустрия да инвестират в производство по програмата „Make in India“.

Пълна информация за изложението, условията за участие и регистрация, може да се намери на официалния сайт на организаторите: www.defexpo.gov.in .

Бихме били благодарни да получим информация за заявено участие в изложението на адрес:

Министерство на икономиката
Дирекция “Международно контролирана търговия и сигурност”
на вниманието на г-жа Наталия Граховска, директор
ул. “Княз Александър I” № 12
София 1000 или на e-mail:d.yordanov@mi.government.bg

Международно изложение Iraq Defense Exhibition IQDEX

7 10 март 2020 г., Багдад, Ирак

В периода 7-10 март 2020 г. в Багдад, Ирак, ще се проведе 9-тото издание на изложението „Iraq Defense Exhibition IQDEX”. „Iraq Defense Exhibition IQDEX” се организира всяка година от 2012 г. насам и е едно от водещите изложения в Близкия изток и Северна Африка по въпросите на сигурността, отбраната и военната индустрия.

Организаторите отправят покана към заинтересовани български фирми за участие в събитието.

Допълнителна информация относно регистрацията и условията за участие в изложението можете да получите чрез следните контакти и интернет страници:

www.unitedevents.iq

е-mail: info@unitedevents.iq

тел: +964 7702580895; + 964 7806666661

Международно изложение „FEINDEF 2019”

29 – 31 май 2019 г., Мадрид, Кралство Испания

В периода 29 – 31 май 2019 г. ще се проведе международното изложение „FEINDEF 2019”. Изложението се провежда за първи път и е с подкрепата на най-високо политическо и военно ниво в Кралство Испания. Изложението се подкрепя активно от всички асоциации, браншови организации и компании от сектора на отбраната В Кралство Испания.

Допълнителна информация относно регистрация за участие можете да намерите на адрес: https://www.feindef.com

Място на провеждане:
San Fernando Business Park
Avda. de Castilla, 2
Edificio Francia – Pl. 2 – Esc B
28830 San Fernando de Henares
Madrid – Spain

Период на провеждане: 29-31 май 2019 г.

Бихме били благодарни да получим информация за заявено участие в изложението на адрес:

Министерство на икономиката
Дирекция “Международно контролирана търговия и сигурност” –
на вниманието на г-н Иван Пенчев, директор на дирекция
ул. “Княз Александър I” № 12
София 1000

Международно изложение „Iraq Defense Exhibition”

9 – 12 март 2019 г., Багдад, Република Ирак

В периода 9 – 12 март 2019 г. ще се проведе „Iraq Defense Exhibition”, което е организирано от Министерството на отбраната на Република Ирак и ще се проведе в Багдад, под патронажа на министър-председателя на страната и главнокомандващ на въоръжените сили.

Изложението ще се проведе в панаирния град в Багдад и е насочен към въпросите на сигурността, отбраната и иракската военна индустрия.

Подробна информация може да бъде получена на следните телефонни номера:

0096477024444844; 009647806666661; 009647807777771 и на електронни адреси:

falah_hr@hotmail.com; motaheda_co@unfco.com; motahedairaq@unfco.com.

Бихме били благодарни да получим информация за заявено участие в изложението на адрес:

Министерство на икономиката

Дирекция “Международно контролирана търговия и сигурност” –

на вниманието на г-н Иван Пенчев, директор на дирекция

ул. “Княз Александър I” № 12

София 1000

Международно изложение IDET 2019”

9 – 12 март 2019 г., Бърно, Чешка Република

В периода 29 – 31 май 2019 г. ще се проведе международен панаир „IDET 2019”. Изложението се провежда веднъж на две години и е най-известното изложение в областта на отбраната и сигурността в Централна Европа с голям брой международни изложители и посетители експерти от бранша. Провежда се с подкрепата на най-високо политическо и военно ниво в Чешката Република. Най – големите изложители са Министерството на отбраната на Чешката Република и Въоръжените сили на Чешката Република. През 2017 г. изложението е посетено от правителствени делегации и делегации от чужди министерства на над 20 държави.

Съвместно с приложението се провеждат и изложението за противопожарна техника PYROS както и изложението за осигурителна техника и услуги ISET.

Изложението е подходящо за участие за български компании, които предлагат стоки и услуги в областта на отбранителната промишленост, противопожарната безопасност, както и услуги и техника свързани със сигурността.

Изложението е подходящо място за осъществяване на контакти с чешки и чужди производители, търговци и разработчици на продукти, системи и услуги в сферата на отбраната и сигурността.

Допълнителна информация относно регистрация за участие:

www.bvv.cz/e-application.idet

Място на провеждане: Изложбен център гр. Бърно

Период на провеждане: 29-31 май 2019 г.

Цени за изложители:

Регистрационна такса: 9000,00 крони

Регистрационна такса за допълнителен изложител: 3000,00 крони

Цена за изложбена площ:

Покрита изложбена площ: 6900,00 крони / кв.метър

Открита изложбена площ: 2500.00 крони / кв. метър

Надбавки:

+5% за ъглов щанд

+10% за U-щанд

+15% за щанд тип остров

Намаление за ранна регистрация: -10% за регистрация до 30-11-2018 г.

Бихме били благодарни да получим информация за заявено участие в изложението на адрес:

Министерство на икономиката

Дирекция “Международно контролирана търговия и сигурност” –

на вниманието на г-н Иван Пенчев, директор на дирекция

ул. “Княз Александър I” № 12

София 1000

Kонференция на високо равнище на тема “Европейският фонд за отбрана – двигател на изследванията и иновациите в областта отбраната”

2-3 октомври 2018 г., Виена, Австрия

Австрийското председателство на Съвета на ЕС организира конференция на високо равнище на тема “Европейският фонд за отбрана – двигател на изследванията и иновациите в областта отбраната”, която ще се проведе на 2 и 3 октомври 2018 г. във Виена, Австрия. Събитието се организира под патронажа на Австрийската търговска камара с подкрепата на Европейската асоциация на аерокосмическите и отбранителните индустрии (ASD).
Конференцията предоставя платформа за открит диалог и обмен на мнения между правителствата на държавите членки, органите на ЕС и индустрията по основните направления, заложени в Европейския фонд за отбрана. Програмата на събитието включва също така мероприятия, предназначени да подпомогнат установяването на контакти и бизнес сътрудничеството между заинтересовани европейски компании и малки и средни предприятия от отбранителния сектор в светлината на предстоящия старт на Европейската програма за промишлено развитие в областта на отбраната в началото на следващата година.

За допълнителна информация и регистрация за участие в събитието можете да посетите следния адрес: www.edf-vienna2018.at

Международно изложение EDEX

3 – 5 декември 2018 г., Кайро, Египет

В периода 3 – 5 декември 2018 г. ще се проведе „Egypt Defence Expo – EDEX 2018”, което е организирано от Министерството на отбраната на Египет и ще се проведе в Кайро под патронажа на президента и върховен главнокомандващ Абдел Фатах Ал – Сиси. Egypt Defence Expo е съвсем нова инициатива на Министерството на отбраната на Египет и подчертава желанието на Египет да се утвърди в международната общност като сериозен регионален фактор в сферата на отбраната.

EDEX 2018 ще бъде проведен в новопостроения изложбен център в Кайро с пълната подкрепа на египетските въоръжени сили и представя нова възможност за изложителите да демонстрират най – новите военни и охранителни технологии, оборудване и системи по суша, море и въздух. Очаква се да има повече от 300 изложители и над 10 000 посетители от бранша на отбранителната индустрия.

Допълнителна информация и онлайн регистрация за участие могат да бъдат намерени на следните контакти и интернет страници:

https://www.egyptdefenceexpo.com/welcome

Thomas Gaunt

Event Director

t: +971 (0) 4 4356101

m: +971 (0) 55 314 3339

e: thomas.gaunt@clarionevents.com

Ahmed Jarakji

Project Manager

t: +971 (0) 4 4356101

m: +971 (0) 52 657 9857

e: ahmed.jarakji@clarionevents.com

Бихме били благодарни да получим информация за заявено участие в изложението на адрес:

Министерство на икономиката

Дирекция “Международно контролирана търговия и сигурност” – на вниманието на г-н Иван Пенчев, директор на дирекция

ул. “Княз Александър I” № 12

София 1000

Международно изложение Milipol Qatar

29 октомври – 31 октомври 2018 г., Доха, Катар

Чрез посолството на Република България в Доха, Катар, в Министерството на икономиката беше получена информация за предстоящото 13-то изложение „Milipol Qatar 2018”, което е организирано от Министерството на вътрешните работи на Катар и ще се проведе в периода 29 октомври – 31 октомври 2018 г. в Доха под патронажа на емира на държавата шейх Тамим бин Хамад Ал Тани.

„Milipol Qatar”се организира в Доха на всеки две години и е най-голямото международно изложение в Близкия изток, посветено на вътрешния ред и националната сигурност, антитероризма, гражданската защита, граничния контрол, както и всичко свързано със секторите на обществена и промишлена защита. Чрез посолството на Р България в Катар организаторите отправят покана към заинтересованите български фирми за участие в събитието.

Допълнителна информация и онлайн регистрация за участие могат да бъдат намерени на следните контакти и интернет страници:

https://www.milipolqatar.com/

e-mail: hbarazeeqa@moi.gov.qa

tel: +974 44411818;

fax: + 974 4441 6262;

mobile: + 974 55909696

Бихме били благодарни да получим информация за заявено участие в изложението на адрес:
Министерство на икономиката
Дирекция “Международно контролирана търговия и сигурност” – на вниманието на г-н Иван Пенчев, директор на дирекция

ул. “Княз Александър I” № 12

София 1000

Споделете