Loading...

Срокът за кандидатстване за служители в СТИВ на България е удължен до 17 ноември

Срокът за кандидатстване за служители в СТИВ на България е удължен до 17 ноември

Министерството на икономиката и индустрията на Република България обяви нов подбор за 23 свободни позиции за служители в Службите по търговско-икономически въпроси (СТИВ) на страната.

От общия брой на свободните позиции, 8 са предназначени за работа в европейски държави, 13 са налични за икономически съветници, работещи с държави извън Европейския съюз, и 2 са предназначени за работа с държави от Организацията на обединените нации (ОНД).

Крайният срок за подаване на кандидатурите е удължен до 17 ноември, съобщи зам.-министърът Николай Павлов, който представи и някои от ключовите мерки, които министерството ще предприеме с цел да направи България все по-привлекателна инвестиционна дестинация и да подкрепи износа на българските компании на чужди пазари в ефира на “Нашият ден“.

Процедурата за подбор на служители в Службите по търговско-икономически въпроси на Република България включва набиране на кандидати за дългосрочно командироване. Министерството на икономиката и индустрията се фокусира върху държавите, където вижда потенциал за търговско-икономически отношения – както с тези, с които вече има установени такива отношения, така и с тези, към които желае да развива нови.

Заместник-министърът Павлов сподели, че след подбора на подходящите кандидати, Министерството планира да изпрати представители в редица страни по света, като САЩ, Лос Анджелис и Чикаго, които ще служат като лицата на българската икономика и ще работят на място, за да създават по-добри условия за бизнес контакти.

Общият брой на икономическите съветници по континенти е както следва: 8 в Европа, 9 в Азия, 1 в Африка и 5 в Северна Америка. Този подбор ще доведе до смяна или попълване на представителствата в редица градове като Берлин, Копенхаген, Лисабон, Осло, Истанбул, Прага и Берн. Освен това, нови търговски представители ще бъдат изпратени в градове като Баку и Алматик в Казахстан, както и в Делхи, Джакарта, Техеран, Пекин, Дубай, Алжир, Отава и Хавана.

По думите му тези решения са динамични и се подлагат на преоценка във времето, като Министерството поддържа редовна комуникация със служителите в СТИВ.

За повече информация относно критериите за подбор на кандидатите в програмата, можете да слушате разговора в звуковия файл.

Споделете