Loading...

10 млн. лева ще инвестира водеща българска транспортно-логистична компания в изграждането на нов логистичен център

10 млн. лева ще инвестира водеща българска транспортно-логистична компания в изграждането на нов логистичен център

10 млн. лева ще инвестира водеща българска транспортно-логистична компания в изграждането на нов логистичен център в Индустриален парк София-Божурище. Официален старт на строителните дейности бе даден днес с церемония за първа копка от заместник-министъра на икономиката Калина Константинова и Веселин Стоянов, основател и управител на Transpress. По план модерната база трябва да заработи в края на 2022 година. Проектът е получил Сертификат Клас А за инвестиция от Министерството на икономиката, като поетапно с реализацията му ще бъдат открити около 100 работни места.

„За мен е удоволствие да направим първа копка на новата модерна логистична база на компания, която продължава да се развива в трудни икономически условия.В лицето на държавата се надявам да продължавате да имате честен и лоялен партньор, заяви заместник-министър Константинова.

Управителят на компанията Веселин Стоянов от своя страна изказа благодарност на институциите, в лицето на Министерство на икономиката и на Българската агенция за инвестиции за това, че са подпомогнали проекта със сертификат клас А.

В церемонията за първа копка днес участие взеха още, заместник-изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции Маджиде Ахмедова, изпълнителният директор на Национална компания “Индустриални зони” Антоанета Барес и Ангел Бухларски, заместник-кмет на Община Божурище.

Мащабната база ще бъде с обща площ 40 дка и 8 хил. кв. м. застроена площ, която ще включва крос-докинг платформа и склад за обработка на товари, зона за разпределение на пратки и стоки, както и офисна част и център за обслужване на клиенти. Проектът предвижда изграждането на 60 рампи, което ще позволи едновременното товарене и разтоварване на 60 камиона с режим на работа 24/7 по стандартите за глобална компания. Ще могат да се обработват до 12 000 тона на денонощие. Паркинг зоната може да поеме до 100 камиона и 300 автомобила. С тези параметри логистичният център ще бъде без аналог у нас и с най-голямата крос-докинг платформа за обработка на палетни пратки.

Свързана медия

Споделете