Loading...

България и Пакистан ще засилят сътрудничеството в областта на информационните технологии

България и Пакистан ще засилят сътрудничеството в областта на информационните технологии

Заместник-министърът на икономиката г-жа Лилия Иванова и г-н Маруан Аяш, временно управляващ посолството на Пакистан в София проведоха среща, на която обсъдиха засилване на двустранните търговско-икономическите отношения. Направен беше обстоен преглед на изпълнението по протокола от втората сесия на Смесената българо-пакистанска икономическа комисия, проведена на 20-21 май тази година в Исламабад.

В качеството й на председател на Смесената комисия от българска страна, зам.-министър Иванова обсъди възможностите за задълбочаване на двустранното сътрудничество в секторите – селското стопанство, туризъм, информационни технологии и съобщения, транспорт, енергетика, култура и образование и наука. Особено внимание беше обърнато на разширяването на обхвата на сътрудничество в ICT- сектора. Временно управляващият посолството на Пакистан заяви, че се очаква през 2020 г. да се проведе първата съвместна среща на комитета в България, на която двете страни ще споделят съвместния опит в областта на информационните технологии.

По време на срещата бе обсъдено и сътрудничеството между малките и средни предприятия от двете страни, на база на подписания по време на първата сесия Меморандум за сътрудничество между ИАНМСП и Агенцията за развитие на малките и средните предприятия на Пакистан.

Свързана медия

Споделете