Loading...

България и Саудитска Арабия ще си партнират за насърчаване на инвестициите между двете държави

България и Саудитска Арабия ще си партнират за насърчаване на инвестициите между двете държави

Република България и Кралство Саудитска Арабия ще си партнират за насърчаване на инвестициите между двете държави. Това бе подчертано по време на среща между министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов с Н.Пр. Халид Бин Камал Факих, посланик на арабската държава у нас. По време на дискусията двете страни обсъдиха бъдещо споразумение за насърчаване и взаимна защита на инвестициите, което ще създаде база за привличане на повече саудитски инвестиции у нас.
Търговско-икономическите отношения между двете страни имат традиционно добър характер като България отдава важно значение на възможностите за тяхното развитие. „Нашата страна желае да развива активно икономическите си отношения с Кралство Саудитска Арабия“, подчерта министър Никола Стоянов и представи сфери, в които български компании имат потенциал да увеличат експорта си към арабската държава.
В рамките на срещата министър Стоянов и Н.Пр. Халид Бин Камал Факих, разговаряха за организирането на предстоящата българо-саудитска Междуправителствена смесена комисия за икономическо сътрудничество, както и за активизиране на контактите на фирмено равнище, организиране на бизнес-делегации и участие в панаири и изложения в двете страни.
Министър Стоянов поздрави Н. Пр. г-н Халид Бин Камал Факих за кандидатурата, за домакинството на Рияд на световното изложение Експо 2030 и пожела успех.

Споделете