Loading...

България ще се стреми да привлече повече корейски инвестиции във високите технологии, аутомотив и здравеопазването

България ще се стреми да привлече повече корейски инвестиции във високите технологии, аутомотив и здравеопазването

Двустранната търговия с Република Корея расте през първите 6 месеца

През първите 6 месеца на тази година двустранната търговия между България и Република Корея е достигнала 163.4 милиона долара , което е ръст от 10% спрямо същия период на миналата година. Това обяви зам.-министърът на икономиката и индустрията Николай Павлов в рамките на среща на Българо-корейски бизнес клуб.
Форумът беше организиран от Корейската агенция за насърчаване на търговията и инвестициите KOTRA, която има 126 офиса в 86 страни по света. В срещата участваха директорът на Агенцията г-жа Юсон Хуанг, Н. пр. посланикът на Република Корея в България Бе Джонгин, както и представители на български и корейски компании.
България ще се стреми да привлече повече корейски инвестиции във високите технологии, аутомотив и здравеопазванетоРепублика Корея е стратегически партньор на България в района на Източна Азия. „Страната ни има интерес да продължи двустранните отношения в търговията и икономическата сфера и вижда потенциал за тяхното развитие“, каза заместник-министър Павлов. България се стреми да привлече повече корейски инвестиции в сферата на информационните и комуникационните технологии, високите технологии, научните изследвания, аутомотив, транспорт, енергетика, здравеопазване и др.
Според икономическия заместник-министър нивото на корейските инвестиции в България не отговаря на възможностите за сътрудничество, които двете държави имат. Той подчерта, че страните имат нереализиран икономически потенциал, който следва да бъде насърчен.
Посланикът на Република Корея Н. пр. Бе Джонгин обяви, че след трудните години около пандемията, днес се дискутират инвестиции в различни сектори в България, сред които енергетика, аутомотив, информационни технологии и др.

Споделете