Loading...

Емил Караниколов пое поста министър на икономиката

Емил Караниколов пое поста министър на икономиката

На официална церемония в сградата на Министерство на икономиката служебният министър Теодор Седларски предаде поста на Емил Караниколов.

Новият министър на икономиката Емил Караниколов посочи, че ще бъдат анализирани съвместно с бизнеса административните пречки, като целта е те да бъдат отстранени, за да може бизнесът да осъществява по-добре своята дейност. По думите му ще се продължи с прозрачността в работата на министерството и дружествата, на които министърът на икономиката е принципал. Министър Караниколов изтъкна, че ще бъдат придвижени проектите, свързани с инвестициите, както и че ще работи за въвеждането на принципа на „мълчаливо съгласие“. „Съвместно с Българска фондова борса /БФБ/ и Министерство на финансите ще работим за повишаването и на финансовия капитал на БФБ”, каза още Караниколов.

От своя страна Теодор Седларски благодари на екипа на министерството за свършеното през трите месеца на управление на служебния кабинет. „Успяхме да сложим акцент на някои теми, като Индустиря 4.0 и младежкото предприемачество”, допълни той.

Свързана медия

Споделете