Loading...

Европейската организация за защита на потребителите ще връчи Меморандум с приоритети за Българското председателство на съвета на ЕС

Президентът на Европейската организация за защита на потребителите (BEUC) Орян Бринкман ще връчи на заместник-министъра на икономиката Александър Манолев Меморандум с приоритетите на организацията за Българското председателство на съвета на ЕС. Събитието ще се проведе утре (5 декември), от 11:00 часа, в Голяма зала на Министерството на икономиката, на ул. Славянска.

По установена дългогодишна традиция в навечерието на всяко Председателство на ЕС, Европейската организация за защита на потребителите представя своите приоритети по законодателните досиета, които ще бъдат обсъждани през следващите шест месеца в ЕС. Тези приоритети се оформят под формата на Меморандум, чрез който организацията заявява своята позиция по проблемите, които засягат интересите на потребителите.

Европейската организация за защита на потребителите представлява интересите на потребителите пред институциите на ЕС. В организацията членуват 43 независими национални потребителски организации.

Споделете