Loading...

“Google” стартира обучения за цифровизация на малките и средни предприятия в България

Технологичният гигант “Google”, с подкрепата на Министерството на икономиката, стартира обучения за цифрови умения на малките и средни предприятия в България. Официалният старт на програмата „Grow with Google – Дигитален гараж България“ ще бъде даден в понеделник (14 май), от 11:00 часа, в Гранд Хотел София. За откриването на събитието е поканен министър-председателят на Република България Бойко Борисов, а в него участие ще вземат и заместник-министърът на икономиката Александър Манолев и Анетe Крьобер-Риел, старши директор Публични политики и връзки с правителствата в „Google“.

Събитието ще започне с „Grow with Google Digital Workshop“ с участници от малки и средни предприятия в България и обучители, и съветници. След церемонията по откриването ще се проведе дискусия “Цифрови умения – Нови възможности за развитие на местните бизнеси”, която ще се фокусира върху значението на цифровите умения за малки и средни предприятия и икономическия растеж в страната. В нея участие ще вземат и евродепутатът Ева Майдел; Григорис Зарифополус, регионален мениджър за Гърция, България, Кипър и Малта в Google; Саша Безуханова, основател на Move.bg и Добромир Иванов, член на борда на Българската стартъп асоциация – BESCO.

Инициативата е част от поетия от „Google“ ангажимент, за преодоляване на цифровото разделение в Европа, като компанията е обявила, че ще помогне на 1 млн. европейци да намерят работа или да постигнат бизнес растеж до 2020 г., което е част от усилията на водената от ЕК „Коалиция за умения и работни места в областта на цифровите технологии“.

През април 2016 г. компанията стартира програмата „Дигитален гараж в България“ като безплатна онлайн платформа за обучение на дигитален маркетинг и онлайн бизнес за служители и предприемачи в сегмента на малките и средни предприятия. Оттогава повече от 26 000 души са обучени в областта на цифровите умения чрез платформата, а 21% от преминалите през програмата твърдят, че са усетили позитивен ефект върху кариерата и бизнеса си след обучението.

Програмата се провежда под патронажа на Министерството на икономиката на Република България и с подкрепата на Българската търговско-промишлена палата.

Споделете