Loading...

Ирина Николова: Турция е сред водещите икономически партньори на България

Ирина Николова: Турция е сред водещите икономически партньори на България

Турция е сред водещите икономически партньори на България. Географската близост и потенциала на пазарите предопределят висока икономическа активност между българските и турските компании. Това заяви началникът на политическия кабинет на министъра на икономиката и индустрията Ирина Николова, която участва днес в Българско-турски дамски бизнес форум, посветен на жената-предприемач.

„Имате надежден партньор, който ще подкрепя развитието на бъдещи икономически инициативи между двете страни и можете да разчитате на институционална подкрепа от страна на Министерството на икономиката и индустрията.“ С тези думи г-жа Николова се обърна към участниците във форума и турските компании, избрали да развиват бизнес и да инвестират в България и ги увери, че министерството продължава да работи за изграждане на по-устойчива и конкурентоспособна бизнес среда.

Българо-турски дамски бизнес форум в Търговище поставя начало на бъдещи сътрудничества. Форумът събра днес край областния център над 130 участници от двете страни, съобщи при откриването Гюлджан Ахмедова – регионален председател на Българо-турски дамски бизнес клуб

По време на форума бяха представени възможностите за инвестиции и развитие на женското предприемачество, проектът за изграждане на Индустриален парк в Търговище, възможностите за инвестиции и развитие на бизнеса в региона, както и инструментите и държавната подкрепа на бизнеса и възможностите които дават европейските проекти за развитие на бизнеса.

Организатори на събитието, което събра над 130 участници, са Българско-турският дамски бизнес клуб и Генералното Консулство на Република Турция в Бургас, в партньорството на Община Търговище.

Споделете