Loading...

Изпълнителният директор на “Ел Би Булгарикум” Живко Живков представи пред служителите във Видин план за подобряване на работния процес

Изпълнителният директор на “Ел Би Булгарикум” Живко Живков представи пред служителите във Видин план за подобряване на работния процес

Компанията увеличава заплатите в производството с 10% от май и предлага нов ръст през септември

Изпълнителният директор на “Ел Би Булгарикум” Живко Живков посети производствената база на дружеството във Видин, за да разговаря със служителите в нея и да се запознае с условията им на труд.

“Целта бе да отида на място, да чуя техните проблеми от първо лице и заедно да обсъдим какво би могло да бъде подобрено в работния процес”, каза той.

Живко Живков пое държавната млекопреработвателна компания в началото на юни след като министърът на икономиката и индустрията д-р Петко Николов поиска от принципала на дружеството ДКК спешна смяна на предишното ръководство и назначаване на ново. До настояването за оставки тогава се стигна след среща на министъра със синдикатите и протестиращи служители от „Ел Би Булгарикум“, по време на която бяха откроени редица натрупани проблеми, залегнали и в Протестна декларация на работниците във Видин. Сред тях бяха нарушаване на диалога между работниците и ръководството, искания за увеличаване на основните заплати, за предоставяне на специализирано работно облекло, за спазване на условията на труд, както и сигнали за голямо количество натрупана готова продукция, за която има риск да не бъде реализирана на пазара.

Изпълнителният директор на "Ел Би Булгарикум" Живко Живков представи пред служителите във Видин план за подобряване на работния процес

Пред новия изпълнителен директор служителите във Видин потвърдиха исканията си.

“Първото, което можем да направим е да увеличим моментално възнагражденията с 10 на сто от 1 май 2024 г. на всички заети в производствената база във Видин и в база Малашевци”, каза Живков. Той допълни, че след три месеца, в началото на септември, ще се проведат нови преговори за ръст на заплатите в зависимост от постигнатите резултати, така че да се отговори напълно на настояванията на служителите.

“По останалите теми предстои да направим разчети и стратегия, която максимално бързо да отговори на нуждите на работещите, така че резултатът да е максимална ефективност на работа в производствената база и постигане на удовлетвореност за работещите”, коментира Живков. Той беше категоричен, че ще отговори на нуждите на служителите с разум и диалог.

Ръководството на “Ел Би Булгарикум” се ангажира с удовлетворяване на исканията на протестиращите и по време на преговори с ръководството на Федерацията на независимите синдикални организации от хранителната промишленост към КНСБ в сряда, на което присъства и ръководството на ДКК. По време на разговорите представителите на държавните компании потвърдиха изпълнението на исканията в протестната декларация на служителите. Потвърдено бе и залагане в Бизнес програмата на дружеството на инвестиции за капитални вложения.

Споделете