Loading...

Като възпитаник на Немската езикова гимназия, министър Никола Стоянов откри новата учебна година в училището

Като възпитаник на Немската езикова гимназия, министър Никола Стоянов откри новата учебна година в училището

Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов откри учебната година в 91 Немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов“, където е завършил средното си образование.

Той пожела на учениците и преподавателите успешна учебна година, която да бъде изцяло присъствена. „Моят съвет към всички ученици е – уважавайте своите учители и се вслушвайте в тях, защото те са хората, посветили професията си на вашето бъдеще“, каза министър Стоянов.

„Живеем в динамична среда, която предлага много възможности за развитие, но и налага своите големи изисквания. Стремете се към знания и бъдете упорити, защото образованието е това, което ще положи основите на утрешните ви успехи“, допълни Никола Стоянов. Той подчерта още, че като възпитаник на Немската гимназия знае, че да си ученик в нея е привилегия, но и голяма отговорност. „Пред вас ще се открият хиляди възможности, но се надявам, че където и да продължите образованието си, ще се върнете и ще приложите наученото тук, защото България има нужда от вас“, каза още икономическият министър.

В края на изказването си министър Стоянов се обърна на немски език към присъстващите с думите – „може да съм забравил малко от немския език, но никога няма да забравя Немската гимназия“.

Министър Стоянов уважи поканата да участва в тържествата и в 120 Основно училище „Г. С. Раковски“, в което е получил основното си образование. Той удари първия учебен звънец и пожела смелост и много успехи на първокласниците и всички останали ученици.

Заместник-министрите на икономиката и индустрията Ирина Щонова и Димитър Данчев откриха учебната 2022-2023 година съответно в 6 ОУ „Граф Игнатиев“ и 133 СУ „А.С. Пушкин“. Те поздравиха учениците и им пожелаха да бъдат успешни и да сбъдват мечтите си.

Свързана медия

Споделете