Loading...

Китайци искат да изнасят качествено българско вино

Китайци искат да изнасят качествено българско вино

Китайската компания „Пърфект Чайна“ търси български партньори за износ на китайския пазар на големи количества качествено българско вино. Това стана ясно на среща днес на министъра на икономиката Божидар Лукарски с ръководители на компанията, начело с президента Дато Уу Суи Лиян. „Пърфект Чайна“ в съдружие с българската винарна „Беса Валей“ произведе специално червено вино с името и подписа на президента Петър Стоянов, чрез което българските вина се промотират в Китай. По подобен начин компанията е наложила южноафриканските вина на китайския пазар, пускайки малка партида с подписа на южноафриканския президент Фредерик Ле Клерк. Виното на Президента Петър Стоянов се приема добре и в момента търсим съдружие с още български производители за да изнасяме големи количества качествено българско вино, каза г-н Джеймс Тан Нам Джо, специален пратеник на компанията.

Освен това от компанията проявяват интерес да инвестират в здравословни български храни, като кисело мляко, както и в козметични продукти.

Министър Лукарски се ангажира чрез Българската агенция за инвестиции и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия да предложи на компанията списък от наши производители, които биха могли да произвеждат за китайския пазар.

Споделете