Loading...

Конкурсът за най-добър бизнес проект в творческите индустрии Th13teen Arts се проведе за трета поредна година

Министерство на икономиката проведе за трета поредна година конкурса за най-добър бизнес проект от творческите индустрии – Th13teen Arts и предостави възможност на предприемачите от творческите индустрии в България да представят своите иновативни бизнес концепции.

За победител на конкурса Th13teen Arts 2015 беше определено предприятието „Артезис“, чиято бизнес концепция предлага протези с иновативен дизайн за хора с ампутирани крайници. Победителят ще има възможността да представи България на световния конкурс в областта на творческите индустрии Creative Business Cup, който ще се проведе през месец ноември 2015 г. в Дания. Министерство на икономиката ще осигури неговото пътуване и престой в Копенхаген по време на конкурса, както и подготовката му по презентационни умения пред инвеститори. Предприятия от 63 страни ще се състезават за наградата „Най-добър предприемач в творческите индустрии“ на световния конкурс Creative Business Cup и 20 000 щатски долара. Българският победител ще има и възможността да представи иновативната си бизнес концепция пред едни от най-големите компании и инвеститори в стартъп предприятия в света.

На второ място на финала на конкурса Th13teen Arts се класира бизнес концепцията на предприятието „Плейграунд Енерджи“, която предлага на пазара съоръжения за детски площадки, генериращи енергия при употреба. Журито отреди третото място за социалното предприятие “Хемус”, което произвежда ръчно изработени килими и текстил.

В предишните две издания на Th13teen Arts излъчените български победители, участвали по-късно на Creative Business Cup спечелиха специална награда през 2013 г. и достигнаха до полуфиналите през 2014 г.

Споделете