Loading...

Коперник – София 2020 стартира на 24 април

Copernicus Hackathon – Sofia 2020 стартира на 24 април. Събитието е част от европейската програма „Коперник“ и се провежда за втори път у нас. Първото издание бе през 2019 г., като тази година вследствие на кризата с COVID-19, то се провежда онлайн. България е първата страна от ЕС, която организира такова състезание в онлайн формат, като това позволи да се включат участници от 10 страни от EC.

Основните теми на събитието са:

„ Умни градове“, „Мониторинг на Дунав и Черно море“, „Електронно управление чрез спътникови данни и изкуствен интелект“, както и специални предизвикателства, свързани с пандемията COVID -19: „Мониторинг на промяната в замърсяването на въздуха“, „Оценка на качеството на водите“, както и „Оценка на географското разпространение на COVID19 чрез алгоритми за изкуствен интелект в национален и глобален мащаб“.

Събитието се организира от Офиса за трансфер на космически технологии „РСТ-ТТО“ към БАН, под патронажа на Министерството на икономиката и с подкрепата на София Тех Парк и ще продължи до 8 май 2020г.

Откриване видео: https://www.youtube.com/watch?v=fcW6LT9ACh0&feature=youtu.be

Споделете