Loading...

Министър Богданов: България има отлични предпоставки за икономически ръст и увеличаване на инвестициите

Министър Богданов: България има отлични предпоставки за икономически ръст и увеличаване на инвестициите

„България има отлични предпоставки за икономически ръст и увеличаване на инвестициите, но ключова тема в момента е как ефективно и своевременно да решим демографския проблем и въпроса с недостига на кадри“. Това каза министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов по време на форум „Кариера и живот – защо в България?“, който се провежда вчера и днес в София Тех Парк.

По думите му, за да се случи това е много важна ангажираността на всички институции, както и екипната работа между тях. „Крайно време е демографската политика да се превърне в национален приоритет, около който да се обединят всички институции с ясната идея, че това ще рефлектира положително върху развитието на всички други сектори. Ако не решим проблема с демографията, влизаме в застой – и икономически, и в посока на това голяма част от хората, които са тук, да търсят път навън“, акцентира още министър Богданов.

Той посочи, че е важно какво съобщение ще дадем както на хората навън, така и на тези тук, в България. Богданов допълни, че е много важно какъв имидж изграждаме на страната и какво послание изпращаме на всички българи.

Министърът на икономиката подчерта, че част от експертите в политическия кабинет на министерството ще бъдат назначени след провеждането на конкурс и се надява по този начин да бъдат привлечени подготвени хора, които да се върнат и да помогнат със своята експертиза в управлението на страната. Богданов допълни, че търси за своя екип мотивирани кадри, които от първия ден да работят за една по-предвидима икономика и страна, в която младите хора да намират своята успешна реализация.

Тема на днешния форум е „Демографията няма цена“, а организатори на събитието са платформата Bulgaria wants you и Сдружение „Движение за национална кауза“. Участие в дискусията взеха вицепрезидентът Илияна Йотова, представители на законодателната и местна власт, работодателски организации, синдикати, бизнес и др.

Споделете