Loading...

Министър Богданов: Сътрудничеството с пристанище Солун ще отключи нови инвестиции у нас

Министър Богданов: Сътрудничеството с пристанище Солун ще отключи нови инвестиции у нас

Развитието на бъдещото сътрудничество за интермодална свързаност с България обсъдиха министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов и изпълнителният директор на Борда на директорите и управляващ директор на Пристанище Солун Танос Лягкос. На срещата присъства и зам.-министърът на икономиката и индустрията Николай Павлов.

Двамата разговаряха за разширяване на двустранните отношения с пристанището от страна на български фирми и институции.

„Засилването на стратегическото сътрудничество с Пристанище Солун е важно за задълбочаване на търговските отношения“, подчерта министърът на икономиката и индустрията.Министър Богданов: Сътрудничеството с пристанище Солун ще отключи нови инвестиции у нас

„Пристанище Солун се стреми да засили още повече връзките си с компании в България“, посочи от своя страна г-н Лягкос.

“Гръцките логистични компании имат възможност да инвестират в индустриалните зони у нас”, каза министър Богданов. Той предложи партньорство с “Национална компания индустриални зони” и акцентира върху възможностите за обработка на контейнери в българските зони.

Двамата разговаряха и за сътрудничество с български корабостроителни компании.

Икономическият министър каза, че Гърция е в топ 5 търговски партньори на страната ни. “Във важен момент сме в двустранните отношения“, посочи той. По думите му приемането ни в Шенген и еврозоната ще облекчи транспортните връзки и ще задълбочи отношенията на бизнеса от двете страни.

Министър Богданов е на посещение в Солун, където се провежда 87-ият Солунски международен панаир. Участници в него са над 60 български компании и организации от различни сектори.

Националното участие в 87-то издание на Солунския международен панаир се организира от Министерството на икономиката и индустрията.

Споделете