Loading...

Министър Богданов: България може да се превърне в център за производство на системи за съхранение на енергия

Министър Богданов: България може да се превърне в център за производство на системи за съхранение на енергия

Привличането на стратегически инвестиции и потенциала за нови ключови проекти обсъдиха министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов и президентът Румен Радев.

Министър Богданов заяви, че работата по ключови за България проекти трябва да бъде в синхрон между всички институции. Той постави акцент върху необходимостта от осигуряването на предвидимост за бизнеса, за да бъдат реализирани потенциалните инвестиционни намерения. Богданов заяви, че се подготвят готови терени и индустриални зони с изградена инфраструктура, в които компаниите да се позиционират.

Той увери, че се работи за предсказуема бизнес среда, както и за стабилност за бизнеса. По думите му България може да се превърне в център за производство на системи за съхранение на енергия.

Богданов благодари на президента за посещението му на проведения наскоро Международен панаир в Солун, в който България бе почетна страна. Той изтъкна, че на Панаира страната ни е показала едно ново лице, което включва сферите на високите технологии, иновациите и образованието.

Министърът подчерта, че въпреки потвърденото участие на България в последния ден на служебното правителство, само за месец Министерството на икономиката и индустрията е успяло да организира на високо ниво българското участие в международното търговско изложение.

Държавният глава поздрави Богдан Богданов за работата му начело на Българската агенция за инвестиции, за добрите резултати в привличането на инвестиционни проекти, както и за създаването на една от най-големите икономически зони на Балканите – в Доброславци. Проектът дава възможности за мащабни инвестиции в областта на зелената икономика, автомобилната индустрия и електрическата мобилност.

Споделете