Loading...

Министър Богданов: Работим за това България да се превърне в страна, в която младите хора да намират своята успешна реализация

Министър Богданов: Работим за това България да се превърне в страна, в която младите хора да намират своята успешна реализация

„Работим активно, за да създадем условия за реализацията на подготвени млади хора в България, както и да върнем наши сънародници от чужбина да работят у нас“. Това заяви министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов, който взе участие в официалната церемония по откриване на новата академична 2023/2024 година във Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).

Той изтъкна, че реализацията на подготвени млади хора с експертиза в администрацията, е сред основните му приоритети. „Вратите на Министерството винаги ще бъдат отворени за хора, които искат да подпомогнат нашата държава да се развива, институциите да работят по-ефективно и нашите деца, близки и роднини, да живеят по-добре и да се връщат в България“, каза министър Богданов.

По думите му в Министерството на икономиката и индустрията ще бъде дадена възможност на всеки, който търси професионална реализация, стажове или опит в реална среда – в държавната администрация или в публичните предприятия към МИИ.

„Имал съм възможността да работя, да уча и да живея в чужбина, но аз избрах семейството и децата ми да са в България“, посочи Богданов пред студентите. „Мога да кажа, че сега повече от всякога, вие имате възможността да успявате тук, не само в личен, но и в професионален план“, добави той. „Вярвам, че можете да допринасяте за развитието на нашата Родина“, изтъкна министърът.

Богданов поздрави студентите и ръководството на университета с откриването на новата академична година като им пожела да преследват мечтите си и да следват пътя на знанието във финансовия и икономическия сектор, които ще са в основата на тяхното професионално развитие.

Споделете