Loading...

Министър Богданов: Създаваме условия, с които да върнем българи от чужбина да работят у нас

Министър Богданов: Създаваме условия, с които да върнем българи от чужбина да работят у нас

„В следващата година и половина ще участваме в няколко събития, които са насочени към българската диаспора“. Това каза министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов пред членовете на Икономическата комисия в Народното събрание. По негови думи Министерството на икономиката и индустрията създава условия, с които българите от чужбина да могат да кандидатстват както за работа в държавни предприятия у нас, така и за службите по търговско-икономически въпроси в чужбина (СТИВ). Министър Богданов подчерта, че основната цел е повече сънародници да се завърнат в родината си и България да стане все по-разпознаваема като инвестиционна дестинация за развитие на бизнес.

Пред депутатите от икономическата комисия министър Богданов обясни и че правителството и Министерството на икономиката и индустрията полагат всички усилия, за да създадат по-добра среда за бизнес в България. Министърът съобщи, че от данъчна гледна точка страната ни има последователна политика.

„Мога да ви уверя, че работим целенасочено за създаването на предвидима среда за бизнеса“, каза още Богданов пред депутатите от ресорната комисия.

Споделете