Loading...

България и Португалия ще търсят възможности за засилване на икономическото сътрудничество

България и Португалия ще търсят възможности за засилване на икономическото сътрудничество

Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов и посланика на Португалия в България Н.Пр. г-жа Ана Мария Рибейро Да Силва обсъдиха възможностите за сътрудничество между двете държави. Проявен бе интерес за партньорство във високотехнологичните, информационните и комуникационните сектори.

Министър Богданов представи България като добро място за реализация на инвестиционни намерения и развитие на бизнес. По неговите думи от началото на годината страната ни има положителен тренд на преките чуждестранни инвестиции, като за изминалата година те бележат ръст. Министър Богданов заяви категоричната подкрепа за бизнеса от страна на правителството и подчерта, че се работи активно за стимулирането на инвестициите.

По време на срещата между министър Богданов и Н.Пр. г-жа Ана Мария Рибейро Да Силва бяха обсъдени възможностите и условията за постигане на по-широко присъствие на португалски компании у нас. Двете страни се обединиха около необходимостта от динамично развитие на икономическите отношенията между държавите чрез съвместно организиране на икономически и търговски форуми.

Посланикът на Португалия у нас Н.Пр. г-жа Ана Мария Рибейро Да Силва заяви подкрепата за България и влизането й в Шенген. По думите на министър Богданов това е ключов приоритет за страната, който ще допринесе за подобряването на бизнес средата.

Споделете