Loading...

Министър Борисов: От началото на годината са сертифицирани инвестиции за близо 750 млн.лв.

Министър Борисов: От началото на годината са сертифицирани инвестиции за близо 750 млн.лв.

23 млн.лв. инвестира компания от хранително- вкусовата промишленост в шоколадовата си фабрика в София

От началото на годината сме сертифицирали проекти за инвестиции за близо 750 млн.лв. Това заяви министърът на икономиката Лъчезар Борисов на онлайн събитие, на което бе обявена новата инвестиция за 23 млн.лв. на „Нестле България“ в шоколадовата фабрика в София. Проектът на компанията ще получи и сертификат за инвестиция клас „А“.

Борисов посочи, че инвестицията на „Нестле“ е поредното доказателство, че българската икономика работи и бизнес климатът е добър и по време на криза, като подчерта , че това е оценката на редица международни институции като МВФ и кредитните агенции.

Той благодари на компанията за това, че са социално отговорни и продължават да инвестират в страната. По думите му това показва доброто сътрудничество между бизнеса и държавата. Икономическият министър изтъкна, че отбелязваме 4,3% ръст в структурата на брутния вътрешен продукт за третото тримесечие спрямо второто. „България продължава да бъде на първите места в ЕС по макроикономическа и финансова стабилност“, допълни той.

На виртуалното събитие „Нестле България“ представи модерна роботизирана поточна линия за опаковане на продукцията. С внедряването на нововъведението компанията показва дългосрочния си ангажимент на стратегически инвеститор за българската икономика в сектора на храни и напитки.

„Новата роботизирана поточна линия ще позволи производството във фабриката на Нестле да бъде по-бързо и ефективно. Инвестирахме в новата производствена линия за KitKat с цел модернизиране на технологиите, така че да произвеждаме още по-иновативни шоколадови барчета“, заяви директорът на фабриката Сара Вуйтене.

В онлайн събитието се включиха изпълнителния директор на Нестле България Петър Стоилов, мениджъра на фабриката Сара Вуйтене и мениджър комуникации „Югоизточен пазар“ Нели Ангелова, посланикът на конфедерация Швейцария у нас Мюриел Берсе Коен и представители на Столична община – Дончо Барбалов (зам.-кмет по направление “Финанси и здравеопазване”) и Димитринка Димитрова (директор дирекция “Икономика и търговска дейност”).На него присъстваха още и председателят на управителния съвет на Българо-швейцарската търговска камара Бони Бонев и Маджиде Ахмедова – Заместник-изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции.

Споделете