Loading...

Министър Борисов отличи големия победител в ежегодните награди „Големите малки“

Министър Борисов отличи големия победител в ежегодните награди „Големите малки“

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи голямата награда в категория „Устойчиво развитие“ на семейната фирма „Родинови“ ООД на провелата се за шеста поредна година инициатива „Големите малки“.

По време на официалната церемония той изтъкна, че Министерството на икономиката споделя визията за подкрепа на малкия бизнес. В продължение на думите си, той сподели, че по процедурата за „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“ вече са одобрени за финансиране са над 21 000 броя проектни предложения, подадени в рамките на общо двадесет и осем оценителни сесии, по които стойността на предоставената безвъзмездна финансова помощ е в размер на около 173 млн. лева. Той допълни, че приоритет в работата на икономическото министерството са принципите на прозрачност, скорост и откритост, взаимовръзката между които ще доведе до най-ефективно преодоляване на последствията от кризата.

Награда в категория „Устойчиво развитие“ връчи и заместник-министърът на икономиката Стамен Янев. Той отличи фирма „Анира Трейдинг“ ЕООД, която произвежда колбаси и продукти от месо под марката „Деликатес“.

Свързана медия

Споделете