Loading...

Министър Борисов участва в отбелязването на 140-та годишна на Висшето училище по телекомуникации и пощи

Министър Борисов участва в отбелязването на 140-та годишна на Висшето училище по телекомуникации и пощи

Споразумение за сътрудничество между Национална компания индустриални зони (НКИЗ) и Тракия икономическа зона с Висшето училище по телекомуникации и пощи беше договорено между министъра на икономиката Лъчезар Борисов и ректора на висшето училище проф. Миглена Темелкова. Това стана по време на официалния празник на университета по случай 140-ет години от основаването му. На церемонията присъства и зам.-министър Яна Топалова.

„За Министерството на икономиката сътрудничеството между научната общност и бизнеса винаги е било приоритет. IT секторът е водещ за страната ни, а вие обучавате висококвалифицирани кадри, от които инвеститорите се нуждаят“, изтъкна икономическият министър. Той добави, че за своя четиригодишен мандат правителството е успяло да постигне около 40% ръст в заплатите, ниска безработица и стабилна финансова среда, което е добра маркетингова основа за излизане от ковид кризата.

Екип от преподаватели и докторанти представиха възможностите на едно от най-иновативните висши училища у нас и направиха различни демонстрации в специализираните им кабинети по телекомуникация, киберсигурност, мониторинг, видеоконтрол, мрежи и защитни стени, както и от лабораторията по синхронна мултимедийна комуникация. Като иновативен и нетрадиционен метод в преподаването, министърът наблюдава демонстрация на кибер заплахи и механизми за справяне с тях в интернет пространството. Министър Борисов остана изключително впечатлен от новаторската среда за обучение на кадри, съответстваща на предизвикателствата на Индустрия 4.0 и 5.0.

По време на срещата бяха набелязани и редица други сфери на взаимопомощ.

Свързана медия

Споделете