Loading...

Министър Емил Караниколов бе на работно посещение в „Авионамс“ АД

Министър Емил Караниколов бе на работно посещение в „Авионамс“ АД

Министърът на икономиката Емил Караниколов и неговият заместник-министър Лъчезар Борисов се срещнаха с ръководството на „Авионамс“ АД и се запознаха с моментното състояние на дружеството. „Авионамс“ АД е едно от най-добрите извън Руската федерация предприятия, което извършва ремонт на вертолети от типа МИ 8, МИ 17 и техните модификации.

По време на срещата бяха обсъдени възможностите за разширяване дейността на дружеството, както и сключените договори и проекти на договори. В настоящия момент „Авионамс” АД изпълнява договор за ремонт на 36 броя вертолети, сключен с Агенцията на НАТО за снабдяване и поддръжка /NSPA/. От срещата стана ясно, че Министерство на икономиката се ангажира да осигури необходимия финансов ресурс за изпълнение на поръчката. Също така бе подчертано, че ще бъдат положени допълнителни усилия за задълбочаване на сътрудничеството с NSPA.

Дискутирани бяха и допълнителните възможности за предстоящ ремонт на нови вертолети. Дружеството е съхранило всички мощности, необходими за ремонтно-възстановителни дейности на авиационна техника руско производство, която в момента се експлоатира от българските военно-въздушни сили.

Стана ясно, че „Авионамс“ в момента разполага със съответните сертификати, издадени от конструктора, които му предоставят възможност за бъдещо разширяване на дейността.

Ръководството на „Авионамс“ представи на министър Караниколов финансовите отчети, приходите и предстоящите плащания, касаещи дейността на дружеството. Коментирани бяха и теми, свързани с условията на труд, подготовката на кадри и бъдещите инвестиционни намерения на предприятието.

След срещата министър Караниколов разгледа работните площадки на „Авионамс“ и подчерта, че дружеството е ключово за българската икономика и военнопромишления комплекс, а Министерството на икономика ще гарантира устойчивото му развитие.

Свързана медия

Споделете