Loading...

Министър Караниколов апелира всички заинтересовани страни към конструктивен диалог с цел бързо изчистване на всички спорни моменти

Министър Караниколов апелира всички заинтересовани страни към конструктивен диалог с цел бързо изчистване на всички спорни моменти

Конструктивен диалог с цел консолидиране на всички мнения и изчистване на спорните моменти в максимално кратък срок бе акцентът на днешната среща между министъра на икономиката Емил Караниколов и представителите на Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива (НСТПГ).

По време на брифинга стана ясно, че вече има внесени конкретни предложения за промени в Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход. Симо Симов от НСТПГ подчерта, че ще участват активно в диалога и ще внесат работещи предложения като криминализиране на сивия сектор и редица технологични промени. Министър Караниколов допълни от своя страна, че банковите гаранции могат да бъдат намелени, а по отношение на бутилките операторите сами трябва да вземат решение колко да имат на склад.

В заключение икономическият министър подчерта, че Министерството на икономиката не дели бизнеса на малки и големи и че ще бъде медиатор в този процес, който се надява възможно най-скоро време да намери своето балансирано и удовлетворяващо всички страни решение.

Свързана медия

Споделете