Loading...

Министър Караниколов и председателят на Конфиндустрия България обсъдиха провеждането на четири бизнес форума в Италия

Министър Караниколов и председателят на Конфиндустрия България обсъдиха провеждането на четири бизнес форума в Италия

Министърът на икономиката Емил Караниколов и Мария Луиза Мерони, председател на Конфиндустрия България, обсъдиха провеждането на бизнес форуми, които ще се проведат в четири града в Италия през следващия месец.

Целта на форумите ще бъде да се създаде платформа за взаимосътрудничество между двете страни. Г-жа Мерони изрази желание да се популяризира България като дестинация за инвестиции и за правене на бизнес сред италианските предприемачи. Бизнес форумите ще бъдат проведени в Рим, Милано, Торино и Бари като евентуална бизнес дестинация за среща на потенциалните инвеститори. Министър Караниколов посочи, че отдаваме приоритетно значение на задълбочаването на търговско –икономическите отношения с Италия, като наш традиционен и стратегически партньор.

По време на срещата бяха обсъдени още въпроси свързани с работната сила в страната. Министърът на икономиката изтъкна, че българското правителство работи активно по поетите си ангажименти, а именно – промени в Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност. Той подчерта, че са облекчени процедурите за висококвалифицирани специалисти, както и че са изготвени международни спогодби за внос на работна сила от държави, в които има български малцинства.

Споделете