Loading...

Министър Караниколов: Има потенциал за реализирането на повече съвместни проекти с Китай

Министър Караниколов: Има потенциал за реализирането на повече съвместни проекти с Китай

Впечатляващото присъствие днес на бизнеса от Китай и страните от Централна и Източна Европа е доказателство за нарастващия интерес и потенциал за развитието на още по-мащабно партньорство между компаниите от нашите страни и реализирането на повече съвместни проекти. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов, при откриването днес на Българо–китайски бизнес форум, провеждащ се в София, в рамките на Седмата среща на ръководителите на правителства на страните от Централна и Източна Европа/ ЦИЕ/ и Китай. На официалното откриване на Форума присъстваха премиерите на двете страни Бойко Борисов и Ли Къцян, както и лидерите на 16-те страни от ЦИЕ.

Министър Караниколов посочи, че България отдава важно значение на Инициатива „16+1“ като много добра основа за разширяване на сътрудничество с китайската страна в области от взаимен интерес като високите технологии, инвестициите, индустриалното партньорство, смесените предприятия, селското стопанство, инфраструктурата и транспорта, енергетиката, туризма и др.

По думите му на днешния бизнес форум присъстват над 500 представители на български компании от различни сектори, които търсят сътрудничество с китайски партньори.„Благодарни сме за активната политика и практически действия които китайската страна и правителството на Китай предприемат за насърчаване на китайските компании и разширяване на тяхното присъствие в региона“, завърши той.

Споделете