Loading...

Министър Караниколов: Инвестициите до момента в Икономическа зона София – Божурище са за над 530 млн. лв.

Министър Караниколов: Инвестициите до момента в Икономическа зона София – Божурище са за над 530 млн. лв.

Договорените инвестиции до момента в Икономическа зона София – Божурище са за над 530 млн. лв., като обявените от инвеститорите работни места са близо 1 600. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов по време на официалното откриване на дистрибуционен център на датската верига за мебели и обзавеждане JYSK. На събитието присъства изпълнителният директор и президент на компанията Ян Бьо, посланикът на Дания в България Н.Пр. Сьорен Якобсен и министър-председателят Бойко Борисов.

„Локацията, избрана от JYSK за изграждане на дистрибуционен център – Икономическа зона София – Божурище, е една от най-атрактивните зони в страната, предвид стратегическото й местоположение, наличието на квалифицирана работна ръка и инфраструктурата“, изтъкна Караниколов.

По думите му фактът, че инвеститори от ранга на JYSK избират страната ни за реализацията на своите инвестиционни проекти е доказателство, че предлагаме привлекателна бизнес среда и конкурентни стимули. „Инвестиция е свързана с разкриването на 500 работни места по време на строителството, което приключи успешно и около 200 след влизането на обекта в експлоатация, повечето от които вече са факт“, посочи икономическият министър. Той допълни, че кoмпaниятa инвecтиpa 107 милиoнa eвpo в бaзaтa cи в Бългapия.

Дистрибуционният център на JYSK е осмият логистичен център на компанията в Европа. Той ще обслужва над 200 магазина на компанията в България, Гърция, Сърбия, Румъния и Босна и Херцеговина. Логистичният център разполага с две изцяло автоматизирани кули с дължина 166 метра, ширина 55 метра и височина 42,5 метра. Общата площ на обекта е 95 000 м2, като капацитетът за съхранение на стоки е близо 125 палетоместа.

Свързана медия

Споделете