Loading...

Министър Караниколов награди българска стартъп компания в конкурса „Големите малки“

Министър Караниколов награди българска стартъп компания в конкурса „Големите малки“

Малките и средни предприятия са гръбнакът на българската икономика. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов на официална церемония за връчване на наградите “Големите малки”. Инициативата се организира от вестник “24 часа” за трета поредна година и цели да насърчи предприемачеството и развитието на малкия бизнес.

Тазгодишното издание на конкурса събра 96 успешни български фирми, 10 от които бяха отличени с призове. На събитието присъстваха още вицепремиерът Томислав Дончев, изпълнителният директор на ИАНМСП Мариета Захариева, Асен Ненчев- изпълнителният директор на „София Тех Парк“, както и представители на бизнес организации, компании и медии.

По време на церемонията министърът на икономиката отличи компанията „ЧЕК ПОЙНТ КАРДИО“ ООД. Това е интересен StartUp, който работи в сферата на телемедицината. Тя е създала първата в света интегрирана цялостна система за наблюдение на пациенти в реално време, която е няколко пъти по-точна от съществуващата технология, и обещава да намали 3 пъти здравния бюджет в кардиологията.

Министър Караниколов изтъкна, че Министерство на икономиката подкрепя всички инициативи свързани с развитието на малкия и средния бизнес. „За нас успешните български предприемачи са доказателството, че в България може да се прави бизнес”, завърши той.

Споделете